BOSK Nieuwsbrief
Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders
Volg de BOSK op BOSK Hyves BOSK Facebook BOSK Twitter BOSK movies BOSK in beeld op Flickr BOSK Linkedin BOSK nieuws-feed
MyBOSK Kids Jongeren
Print Mail Home Home    Mail    Print
normaal groter zeer groot
Verander de tekstgrootte

Optreden cappies winnaar Sander Smale tijdens "Tast het avontuur" in Hellendoorn

Op 16 april organiseert Avonturenpark Hellendoorn in samenwerking met de Stichting Bartiméus een speciale dag voor mensen met een visuele beperking en hun familie en vrienden.

Door enkele aanpassingen te doen, wil Avonturenpark Hellendoorn de toegankelijkheid van het park verbeteren. Een van de hoogtepunten van ‘Tast het avontuur’ is het miniconcert van Sander Smale, winnaar van de Cappies Award 2010.

‘Tast het avontuur’-dag
Speciaal voor mensen met een visuele handicap en hun vrienden en familie organiseert Avonturenpark Hellendoorn op 16 april 2011 ‘Tast het avontuur’. Voorafgaand aan de ‘Tast het avontuur’-dag worden een aantal belangrijke aanpassingen gedaan, die de toegankelijkheid van het park verbeteren. Er is bijvoorbeeld extra bewegwijzering en de muziek in het park wordt uitgeschakeld. Verder zijn er speciale hulpmiddelen beschikbaar zoals een speciale plattegrond in brailleversie met voellijnen en menukaarten in grootletter-, en brailleversie. Op www.avonturenpark.nl/tasthetavontuur kan een voorbereidingskit voor het bezoek gedownload worden als geschreven versie en als audioversie.

Speciaal mini-concert Cappies winnaar Sander Smale
De 11-jarige Sander Smale kan zich niet anders herinneren dan dat hij gek was op zingen. ‘Toen ik 6 of 7 jaar was, begon ik met het opnemen van liedjes op bandjes, om het daarna zelf terug te luisteren’. In 2010 won Sander Smale de Cappies Award, nadat hij in de finale grote indruk had gemaakt met zijn duet met Thomas Berge. Hij won daarmee ook een jaar lang het kinderambassadeurschap voor de NSGK voor het gehandicapte kind.

Het afgelopen jaar heeft Sander in het kader van zijn rol optredens verzorgd op beurzen en bij instellingen. Bartiméus vroeg haar leerling Sander voor een optreden tijdens ‘Tast het avonuur’ in Avonturenpark Hellendoorn. Hij reageerde positief. ‘Goed van Bartiméus dat ze samen met Avonturenpark Hellendoorn een speciale dag organiseren. Je hebt extra begeleiding nodig bij een bezoek aan een pretpark en je moet alles vragen. Het is mooi dat het park daar rekening mee houdt.’
Sander is zelf enthousiast bezoeker van attractieparken en is al verschillende keren in Avonturenpark Hellendoorn geweest. ‘Mijn favoriete attractie is het schommelschip. Het gevoel dat je in je buik krijgt is heel speciaal’.

De Cappies Award
Cappies komt van handiCAP en CAPabilities (talent) en dat is precies waar het om gaat. Cappies is een bijzonder televisieprogramma over kinderen die zich niet laten tegenhouden door hun lichamelijke handicap, om dingen te doen die ze leuk vinden en waar ze trots op zijn. Kinderen jonger dan 13 jaar, met een lichamelijke handicap en een bijzonder talent kunnen zich aanmelden voor de Cappies. De winnaar wordt een jaar lang kinderambassadeur voor de NSGK voor het gehandicapte kind.

Kaarten voor ‘Tast het avontuur’
Voor de dag wordt een beperkt aantal kaarten verkocht, waardoor medewerkers meer aandacht aan de bezoekers kunnen geven. Kaarten voor deze speciale dag worden verkocht via de website van Avonturenpark Hellendoorn op www.avonturenpark.nl/tasthetavontuur.

« terugBekijk ook:
- Nieuws
- Contactgegevens
- Handige adressenPowered By Remotion