Lid worden? Steun de BOSK! BOSK Agenda Meld je aan voor de BOSK Nieuwsbrief Lees BOSK Blog
Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders
Volg de BOSK op BOSK Hyves BOSK Facebook BOSK Twitter BOSK movies BOSK in beeld op Flickr BOSK Linkedin BOSK nieuws-feed
MyBOSK Kids Jongeren
Print Mail Home Home    Mail    Print
Homepage / Nieuws / BOSK Nieuws
normaal groter zeer groot
Verander de tekstgrootte

In memory of: Floor van der Wal

Cabaretière Floor van der Wal (26) is vrijdagavond, 25 maart, overleden aan de gevolgen van een aanrijding met een automobilist.

Na een verkeersongeluk in Amsterdam is cabaretière Floor van der Wal overleden. Ze werd aangereden toen ze naar huis fietste na haar optreden in Toomler.  De laatste weken trad zij vaak op in het theatercafé Toomler, van Comedytrain. Floor schreef altijd een column in 'BOSK Magazine; voor jou' en liet aan iedereen zien dat ze zich absoluut niet liet tegenhouden door haar spasticiteit. Ze maakte er juist haar kracht van en onderscheidde zich daarmee van alle andere cabaretiers.

Energiek, gezellig, vrolijk en in de bloei van haar leven. Zo staat ze bij de BOSK op de website, en zo moet ze worden herinnerd. De BOSK wenst de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met dit onverwachte en grootse verlies. Op het BOSK Forum kunt u een reactie achterlaten voor Floor en haar familie. Ook kunt u op condoleance.nl een bericht achterlaten.

Aanrijder Floor van der Wal legt bekentenis af
De man die vastzit in verband met de aanrijding waarbij cabaretière Floor van der Wal omkwam, heeft bekend. Hij heeft toegegeven dat hij achter het stuur zat. 
De 24-jarige Amsterdammer die vastzit in verband met de aanrijding waarbij cabaretière Floor van der Wal omkwam, heeft bekend. De man heeft tegenover de politie toegegeven dat hij tijdens het ongeval achter het stuur zat. De automobilist wordt verdacht van doodslag.
De Amsterdammer reed Van der Wal op 25 maart aan op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Uit politieonderzoek bleek dat de man veel te hard reed en zich niet aan de verkeersregels hield. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat er meerdere personen in de auto zaten tijdens de aanrijding.
De automobilist werd al snel gevonden omdat hij tijdens het ongeval een van zijn kentekenplaten had verloren. Hij werd dezelfde dag nog aangehouden. De man blijft voorlopig nog vastzitten. De rechtbank in Amsterdam besloot zijn voorarrest maandag met negentig dagen te verlengen.
Floor van der Wal, sinds dit jaar officieel lid van het Amsterdamse comedygezelschap Comedytrain, is zaterdag begraven. De 26-jarige, die kampte met spasmen, sleepte in 2008 de CAPaward in de categorie entertainment in de wacht. De prijs is bedoeld voor mensen die met hun talent hun lichamelijke beperking overwinnen.
Van der Wal stond elke week op het podium van Toomler. Ze werd aangereden na een optreden in het Amsterdamse theatercafé.
Bron: Novum Datum: 05-04-2011

Persoonlijk afscheid
Lieve, lieve, lieve Floor,
Hoe kan dit nou? Ik kan het gewoon niet bevatten! 'Laten we begin april weer een koffie doen', stond in je laatste mail. Na je mail met het supernieuws dat je een nieuwe woning had gevonden!
De ene vriendin wordt 25 en jij gaat dood! Het is gewoon allemaal zo oneerlijk.
We hebben samen zulke mooie momenten gehad, je hebt mij zoveel geleerd.
Dag lieve Floor en bedankt voor je eerlijkheid, spontaniteit, vertrouwen, oprechtheid en nog zo veel meer!
Ik ga je zo verschrikkelijk missen, ik mis je nu al!

Liefs,

Bianca


Fotoshoot (2008) in Amsterdam met BOSK ©  Bianca Lamme

« terug

Powered By Remotion