Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders
Volg de BOSK op BOSK Hyves BOSK Facebook BOSK Twitter BOSK movies BOSK in beeld op Flickr BOSK Linkedin BOSK nieuws-feed
MyBOSK Kids Home
Print Mail Home Home    Mail    Print
normaal groter zeer groot
Verander de tekstgrootte

Seksualiteit

Links

Rutgers WPF
Rutgers WPF zet zich in voor goede seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Voor ieder mens, ongeacht geslacht, (culturele) achtergrond of seksuele voorkeur
Eén op de acht Nederlanders heeft een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Wat zijn de gevolgen op het terrein van seksualiteit?

16enzo >
Kun je een condoom twee keer gebruiken? Hoever ga je bij het vrijen?  Hoe breng je ter sprake dat je veilig wilt vrijen? Allerlei vragen omtrent seksualiteit en andere onderwerpen vind je op 16enzo, een initiatief van NIZW-Jongeren.

Jopla > liefde
Op de pagina Liefde van dit platform voor jongeren met een handicap staat: Uitgaan met vrienden en vriendinnen. Verliefd worden. Iets moois beginnen met een ander. Genieten van elkaar. Denk niet te snel dat dit lastig is vanwege je handicap, of dat het misschien helemaal niet voor jou is weggelegd. En zo is dat! 

Jackies > Lttl Red Book
Seks of masturbatie kan soms moeilijk zijn als je door je handicap bijvoorbeeld weinig spierkracht hebt. Of misschien snel moe bent. Daarom kunnen seksspeeltjes een handige uitkomst bieden. Op deze site voor jongeren met een handicap en chronische ziekte worden wat suggesties gedaan.

soa
Chlamydia, Genitale wratten, Herpes genitalis, Gonorroe (druiper) en Hepatitis B. Dit zijn de vijf meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen. Welke soa zijn er nog meer? Hoe voorkom je dat je een soa krijgt? En als je een soa hebt hoe behandel je dat? Op deze site vind je antwoord op deze vragen.

Zoenenenzo
De site over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap.

Zijaanzij
Site (en tijdschrift) voor lesbische meiden

COC
Site van het CC, federatie van Nederlandse verenigingen tot ointegratie van homoseksualiteit. Vanwege het Europese Jaar van Gehandicapten veel informatie voor lesbische vrouwen en homoseksuele mannen met een handicap.

Voorbehoedmiddelen
Informatie over voorbehoedmiddelen, met gerichte informatie voor mensen met een handicap, vind je op de site van de RutgerNissogroep.

Datingclubs voor gehandicapten:

Meer informatie
www.dekringen.nl, Contactgroepen voor homoseksuele jongeren.
www.leefwijzer.nl, Van voor en door mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte.  
www.onderzoekjegrens.nl, Hier kun je een test doen om erachter te komen waar jou grenzen liggen op het gebied van privacy, intimiteit en seksualiteit.
www.safesex.nl, Dit is een site over hoe je veilig moet vrijen en over het voorkomen en genezen van SOA’s.
www.seksualiteit.nl, De site met van alles op het gebeid van seksualiteit.
www.seksvraagbaak.nl, Er zijn handige tips te lezen van het scheren van je schaamhaar tot tips voor het oraal bevredigen van je vriend(in).
www.sekswoordenboek.nl
www.soaaids.nl, Alles over HIV/Aids en andere SOA’s.
www.zoenenenzo.nl, De site over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap.
Powered By Remotion