Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders
Volg de BOSK op BOSK Hyves BOSK Facebook BOSK Twitter BOSK movies BOSK in beeld op Flickr BOSK Linkedin BOSK nieuws-feed
MyBOSK Kids Jongeren
Print Mail Home Home    Mail    Print
normaal groter zeer groot
Verander de tekstgrootte

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuws voor de regio West Brabant en Breda. Bekijk ook het landelijke BOSK Nieuws »

De BOSK is zeer actief. In de BOSK Nieuwsbrief houden we je op de hoogte van BOSK nieuws en activiteiten zodat je niets hoeft te missen.
Bekijk de Nieuwsbrief | Meld je aan »(17-01-2013) Pilot, kindern met en zonder handicap samen naar school

NSGK start unieke proef met ‘integrale school’ in Roosendaal. Vanaf 8 januari 2013 gaan kinderen met en zonder handicap in Roosendaal samen naar school. Dit is een proefproject van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) in samenwerking met basisschool de Kroevendonk en Mytylschool Roosendaal. Het gaat voorlopig om twee schoolklassen die het hele jaar één middag per week samen les krijgen, een unicum in Nederland.

lees verder »
(12-04-2012) Informatieavonden over recente regelgeving en financiering van de zorg

Sien organiseert informatiebijeenkomsten in april 2012.U krijgt informatie over de nieuwste ontwikkelingen, onder andere:
-
 Financiering van de begeleiding van mensen die thuis wonen

-  Eigen bijdrage AWBZ en WMO.
-    VPZ (Vergoedingsregeling Persoonlijke Zorg)
-   
Zorgzwaartefinanciering

-    Strengere voorwaarden voor financiering van kortdurend/langdurig verblijf
-
 Eigen betalingen aan een zorgaanbieder (waskosten etc.)

lees verder »
(27-02-2012) BOSK lid Jan Vergeer loopt Marathon van Rotterdam voor de BOSK

Op 15 april aanstaande loopt Jan Vergeer, lid van de BOSK, de Marathon van Rotterdam voor de derde keer. Deze keer heeft hij een missie, geld inzamelen voor de BOSK.

lees verder »
(17-01-2012) Rolstoeldansen in Breda
Tiggelman Dance masters in Breda is sinds september vorig jaar bevoegd om ook rolstoeldansles gegeven.
lees verder »
(08-11-2011) Wouter Bos is de nieuwe voorzitter van de BOSK
Wouter Bos, voormalig minister van Financiën, is gekozen tot nieuwe voorzitter van de BOSK. Wouter heeft een broer gehad met de motorische beperking spina bifida (open rug)en hij is momenteel adviseur zorg bij KPMG. Hoewel hij naar eigen zeggen geen “politieke of financiële tovenaar” is, wil Wouter er als voorzitter hard aan trekken om de sociale en financiële positie van lichamelijk gehandicapten te verbeteren.
lees verder »
(03-11-2011) Evenement voor vrijwilligers van de BOSK
De BOSK draait voor een belangrijk deel op enthousiaste vrijwilligers. Het werk dat zij voor de vereniging doen, is enorm waardevol en onmisbaar. Zonder vrijwilligers, geen vereniging! De BOSK nodigt dan ook met veel plezier haar vrijwilligers uit op vrijdagmiddag 9 december in Utrecht.
lees verder »
(13-10-2011) Wouter Bos stelt zich kandidaat als voorzitter van de BOSK
Wouter Bos, voormalig minister van Financiën, stelt zich kandidaat als voorzitter van de BOSK. Een vraag aan de huidige voorzitter, Peter van der Vlist, en één aan de beoogde maken duidelijk waarom Wouter kandidaat is. Omdat daarmee vast niet alle vragen zijn beantwoord, heeft u tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 5 november de gelegenheid uw eigen vragen te stellen.
lees verder »
(22-09-2011) Symposium 'Beperkt geld?' en bijzondere Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 5 november organiseert de BOSK het symposium 'Beperkt geld?' met voorafgaand de Algemene Ledenvergadering. Wouter Bos, voormalig Minister Financiën, stelt zich kandidaat als voorzitter van de BOSK, tevens is hij dagvoorzitter. Het symposium ‘Beperkt geld?' is een praktische middag met tips en adviezen om om te gaan met de bezuinigingen. Onder andere workshops over: eigen regie zonder pgb, hoe krijg ik voldoende ondersteuning vanuit de gemeente, hoe kom ik aan een baan en hoe blijf ik vrolijk in tijden van bezuinigingen.
lees verder »
(15-09-2011) Informatieavond voor ouders/verzorgers van jonge kinderen met CP
Op woensdag 12 oktober 2011 wordt van  19.00 – 22.00 uur een informatie avond georganiseerd
in het Revant Revalidatiecentrum Breda.
lees verder »
(13-09-2011) Informatieavond Cerebrale Parese
Op woensdag 12 oktober wordt op Revant Revalidatiecentrum Breda, Brabantlaan 1 4817 JW te Breda tussen 19.00 – 22.00 uur een informatieavond gehouden voor ouders/ verzorgers van jonge kinderen met Cerebrale Parese (CP) en andere belangstellingen.
lees verder »
Powered By Remotion