Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders
Volg de BOSK op BOSK Hyves BOSK Facebook BOSK Twitter BOSK movies BOSK in beeld op Flickr BOSK Linkedin BOSK nieuws-feed
MyBOSK Kids Home
Print Mail Home Home    Mail    Print
Homepage / Jongeren / Column van Floor / Back in business
normaal groter zeer groot
Verander de tekstgrootte

Back in business

Floor van der Wal - april 2009Nou nou, he he, poeh poeh, ja ja, ik ben weer back in business!
Vanaf oktober heb ik gewerkt in de naschoolse opvang. Erg leuk om tijdelijk te doen, maar ik heb niet 5 jaar gestudeerd om een veredelde oppas te worden. Met alle respect voor iedereen die in de naschoolse opvang werkt, want waar zou werkend Nederland met kids zijn zonder hen?!

Maar na 5 maanden rijstewafels smeren, tekenen en wiebeltanden bekijken, weet ik zeker dat ik voorlopig geen kinderen wil en heb ik een nieuwe baan. Ik ben 1 mei begonnen op de redactie van twee tv-programma’s voor de TROS: CAP Awards 2009 en de CAPPIES.

Ik hoor je denken:
“CAP?”
Dat staat voor HandiCAP en CAPable. In dit programma laten mensen met een lichamelijke beperking zien dat zij ondanks hun beperking een bijzondere prestatie leveren.
“Huh, heb jij vorig jaar geen zilveren CAP Award gewonnen?”
Ja, dat klopt!
“Maar wat is de CAPPIES dan?”
Dat is de kinderversie van de CAP Awards. Hierin laten kinderen met een lichamelijke beperking zien dat ze zich niet laten tegenhouden om de dingen te doen die ze leuk vinden en dat ze hier super trots op zijn.
“Wat leuk!”
Zeker weten!

Ik ben nu een week aan het werk en het bevalt erg goed! Het is wel omschakelen. Vroeg mijn bed uit, waar ik erg slecht in ben en ik heb last van een ochtendhumeur. Van dat laatste heeft overigens niemand last, aangezien ik nog steeds vrij-gezellig ben. Iedere ochtend van 7.00 tot 8.00 loop ik mezelf te irriteren en uit te schelden, gezellig joh! Daarbij zit ik weer achter een bureau en overleef ik door mijn computer en telefoon, terwijl twee weken terug kleurplaten en stiften mij de dag doorhielpen. Even wennen dus!
Ook merk ik dat gestructureerd werken een beetje uit mijn systeem verdwenen is…ik doe alles door elkaar. Maar de structuur begint steeds meer te komen, dus ik denk dat het over twee weken is alsof ik nooit anders gedaan heb.

Ik heb erg veel zin in de aankomende maanden, ik hoop dat we twee hele mooie programma’s neer gaan zetten eind augustus en dat we op die manier bijdragen aan een positievere beeldvorming rondom mensen met een lichamelijke beperking!!

Natuurlijk laat ik deze gelegenheid niet aan mijn neus voorbij gaan om mijn functie als redacteur te verwezenlijken, dus:

Ben jij iemand die zich niet heeft laten tegenhouden door zijn/haar lichamelijke beperking en daardoor een bijzonder talent heeft ontwikkeld?
OF
Ken jij, of ben jij een kind met een lichamelijke beperking, een hele leuke hobby of sport en wil je iedereen laten zien hoe trots jij hierop bent?
Geef je dan nu op! Stuur een mail naar:
capawards@tros.nl

Nou nou, he he, poeh poeh, ja ja, ik ben back in business! Dat blijkt wel…

Floor

Terug »

Powered By Remotion