Steptember Word lid van de BOSK! Abena Uw donatie helpt! B en S Meld je aan voor de nieuwsbrief! BOSK Agenda
Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders
Volg de BOSK op BOSK Hyves BOSK Facebook BOSK Twitter BOSK movies BOSK in beeld op Flickr BOSK Linkedin BOSK nieuws-feed
MyBOSK Kids Jongeren
Print Mail Home Home  Mail  Print
Homepage
normaal groter zeer groot
Verander de tekstgrootte

Meer nieuws »

Steptember succesvol van start (04-09-2014)
Meer dan 600 teams hebben zich ingeschreven en zetten vanaf 3 september een maand lang 10.000 stappen per dag. Dit zijn ruim 2000 mensen die meedoen voor hun eigen gezondheid én voor een goed doel: verschil maken in het leven van mensen met cerebrale parese. Steun de deelnemers van Steptember met een donatie.
Lees verder » 

Roep om ondersteuning van ouders (15-09-2014)
Maar liefst 80% van de ouders ontving te weinig hulp en ondersteuning in de periode voor de diagnose van hun zorgintensieve kind werd gesteld. Dit blijkt uit een onderzoek naar de ondersteuningsbehoefte van ouders dat het NJI met hulp van de BOSK heeft uitgevoerd. Het gaat om kinderen die vanwege een handicap, stoornis of ziekte veel ondersteuning vragen.
Lees verder »

Familiedag syndroom van Joubert (18-09-2014)
Op zaterdag 27 september organiseert de BOSK de Familiedag syndroom van Joubert. Deze dag is er volop de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen. De BOSK nodigt je van harte uit!
Lees verder »

Landelijke dag Spina Bifida en Hydrocephalus
(15-09-2014)
De BOSK organiseert op zaterdag 25 oktober de landelijke dag Spina Bifida en Hydrocephalus. Ouders met hun kinderen, grootouders, volwassenen en professionals zijn van harte welkom, ook belangstellende niet-leden. Bijzonder moment tijdens de dag is de uitreiking van de S(teeds) B(eter) Participeren Prijs voor mensen met spina bifida.
Lees verder »


Rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen (04-09-2014)
De BOSK organiseert samen met paralympiër Kees-Jan van der Klooster opnieuw de rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen. De training maakt kinderen vertrouwder met hun rolstoel waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en hun fysieke en mentale zelfstandigheid groter wordt.
Lees verder »


Nieuw: folder 'Jouw kind heeft cerebrale parese' (23-07-2014)
Je hebt net de diagnose gehad dat je kind cerebrale parese heeft. Deze folder is speciaal geschreven voor ouders en geeft antwoord op de vragen die je in die eerste tijd hebt.
Lees verder »


Dvd 'Alles over cerebrale parese' (01-07-2014)
De dvd 'Alles over cerebrale parese' is helemaal geactualiseerd en vernieuwd. De dvd is een initiatief van de BOSK en bedoeld voor ouders van kinderen met CP en iedereen om hen heen. Vanaf nu weer verkrijgbaar in de webshop.
Lees verder »

BOSK infodesk: vraagbaak voor al je vragen (14-04-2014)
Bij de BOSK infodesk kun je terecht met al je vragen over een van de aandachtsgebieden binnen de BOSK. De vragen worden beantwoord door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij begrijpen snel waar je het over hebt, omdat zij een kind met een handicap hebben, of omdat zij zelf een handicap hebben. 
Lees verder » 


Ouders krijgen meer invloed op onderwijs aan gehandicapt kind (24-03-2014)
Een nieuwe website geeft ouders met een gehandicapt kind de kans om invloed uit te oefenen op het onderwijs en de ondersteuning van hun kinderen.
Lees verder » 

Betere zorg voor mensen met cerebrale parese dankzij nieuw netwerk (24-03-2014)
VUmc, De Hoogstraat Revalidatie en de BOSK hebben CP-Net opgericht, een netwerk waar onderzoekers, zorgverleners en patiënten met cerebrale parese elkaar ontmoeten met één hoofddoel: zo goed mogelijke zorg.
Lees verder » 

VriendenLoterij maakt kenniscentrum 'Leven met een handicap' mogelijk (14-02-2014)
Dankzij de 500.000 deelnemers van de VriendenLoterij ontvangt de BOSK een bedrag van € 298.968,-. Dit werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Met dit mooie bedrag kan de BOSK het kenniscentrum ‘Leven met een handicap’ ontwikkelen.
Lees verder »


Gedrag en emotie bij kinderen met cerebrale parese (06-02-2014)
De herdruk is verschenen van het boek 'Gedrag en emotie bij kinderen met cerebrale parese'. In deze veelgevraagde uitgave krijgen ouders en professionals handvatten voor de opvoeding en begeleiding van een kind met cerebrale parese aangereikt. Nu weer verkrijgbaar in de webshop.
Lees verder »


Enquête voor ouderen met een lichamelijke beperking (06-01-2014)
Mensen met een lichamelijke beperking krijgen eerder en vaker te maken met specifieke problemen en ouderdomsklachten als pijn, gebrek aan energie, minder mobiliteit en eenzaamheid. Ben je ouder dan vijftig jaar en heb je een lichamelijke beperking? Vul de enquête in en maak kans op een Irisbon van € 50!
Lees verder »

De BOSK zet zich al 60 jaar in voor mensen met een lichamelijke handicap en hun ouders. De BOSK zet zich met name in voor mensen met:

En ook voor:

Tot het beleidsterrein van de BOSK hoort:

 • Onderwijs

  Heeft u opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten. Wij stellen uw feedback zeer op prijs.


  Onze Sponsors
  Het werk van de BOSK wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door:
  Prinses Beatrix Fonds, Stichting Fonds PGO, Johanna Kinderfonds, Revalidatiefonds ,Phelps-stichting ,NSGK voor het gehandicapte kind , SKaN-fonds, Stichting Bio-Kinderrevalidatie, VSB-fonds, S2B, Stichting Sam Klazes. Bekijk al onze sponsors »
 • Powered By Remotion