Word lid!

Nieuws

Meld je problemen rond hulpmiddelenzorg bij actieteam ministerie VWS

Afgelopen zaterdag stond de gehele uitzending van Kassa (BNNVARA) in het teken van de problematiek rondom de hulpmiddelenzorg. En goed nieuws: minister Hugo de Jonge (ministerie VWS) heeft toegezegd deze problematiek op te gaan pakken!

Lees meer
SBHontmoetingsdagSeptember 28, 2019-102-LR

Eerste landelijke dag SBH Nederland in het teken van Ontmoeten

Zaterdag 28 september was de eerste landelijke dag van SBH Nederland in Utrecht. Tientallen deelnemers kwamen van heinde en verre naar Kanaal030 in Utrecht. Tijdens de levendige dag bleek dat er veel behoefte was aan meer onderling contact.

Lees meer

Oproep Willie Wortel naamgeving

Na de oproep om handige tips en trucs te delen voor de nieuwe versie van ‘Willie Wortel Tips’, een verzameling handige ideeën van en voor ouders van kinderen met een handicap is het tijd voor een nieuwe naam. De inhoud van de app is herzien en aangevuld met nieuwe tips.

Lees meer
Joris 5

Ontmoetingsdag Spina Bifida Hydrocephalus Nederland

Kom in gesprek met elkaar, laat je inspireren en vier de nieuwe vereniging SBH Nederland! Je bent van harte uitgenodigd op zaterdag 28 september in Utrecht.

Lees meer
In de sneeuw IMG_1241

Winterweek 2020

Samen genieten van een fantastische wintersportvakantie? Dat kan tijdens de Winterweek! Skiën, langlaufen, sleeën, snowboarden of bi-uniquen: alles is mogelijk. Van 1 februari tot 8 februari 2020 (VOL) en van 28 februari tot en met 7 maart organiseren we opnieuw twee Winterweken. Schrijf je nu in!

Lees meer

Nieuw bordspel 'Uniekies'

Spelenderwijs leren met je beperking om te gaan, dat kan met het bordspel Uniekies. Het spel leert je kind op een unieke manier dat iedereen zijn beperkingen en zijn krachten heeft.

Lees meer
Rick-Brink CU-bronvermelding-Frank-van-der-Burg

Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken

De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is zojuist verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Dat is bekend geworden tijdens de live-uitzending van de Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1.

Lees meer

De speerpunten van de nieuwe verenigingen en de verslagen van de ALV's

Zoals je weet, is de BOSK opgesplitst in vier verenigingen: CP Nederland, EMB Nederland, SBH Nederland en Schisis Nederland. Inmiddels hebben alle vier de verenigingen hun plannen gepresenteerd op hun eigen ALV: welke speerpunten heeft elke vereniging voor de komende anderhalf jaar?

Lees meer
wolf

Een sprookjesachtige avond in DierenPark Amersfoort

Staat vrijdag 7 juni al in je agenda? Dan is het weer Dreamnight at the Zoo in DierenPark Amersfoort. Speciaal voor leden van CP Nederland, EMB Nederland, Schisis Nederland en Spina Bifida/Hydrocephalus Nederland.

Lees meer