De Btw calculator van Startmetgemak

2023-09-28
Start met gemak

De Btw calculator van Startmetgemak.nl

Als ondernemer in Nederland heb je te maken met verschillende belastingen en heffingen, waaronder de bekende omzetbelasting, oftewel btw (belasting over de toegevoegde waarde). Het berekenen van de btw kan soms een ingewikkelde klus zijn, vooral als je met verschillende tarieven en bedragen werkt. Gelukkig is er een handige oplossing: de Btw Calculator op Startmetgemak.nl.

Startmetgemak.nlis een platform dat speciaal is ontwikkeld om startende ondernemers te ondersteunen. Een van de handige tools die ze aanbieden, is de Btw Calculator. Deze calculator maakt het berekenen van btw eenvoudig en efficiënt, ongeacht of je een beginnende ondernemer bent of al jarenlang actief bent in het bedrijfsleven. In dit artikel gaan we dieper in op de Btw Calculator en laten we zien hoe deze tool je kan helpen bij het berekenen van btw.

Btw formules begrijpen

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van de Btw Calculator, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van de btw-formules. Btw-berekeningen zijn gebaseerd op enkele basisprincipes en tarieven die in Nederland van toepassing zijn.

In Nederland zijn er in principe twee btw-tarieven die je moet kennen:

 1. Het hoge btw tarief: Dit tarief is momenteel 21% en is van toepassing op de meeste goederen en diensten.
 2. Het lage btw tarief: Dit tarief is momenteel 9% en geldt voor bepaalde producten en diensten, zoals voedingsmiddelen, water, boeken en medicijnen.

Om de btw te berekenen, kun je gebruikmaken van de volgende formules:

 1. Btw bedrag berekenen: Btw-bedrag = Bedrag x Btw-tarief / (100 + Btw-tarief)

  Bijvoorbeeld, als je een product verkoopt voor €100 met het hoge btw-tarief van 21%: Btw-bedrag = €100 x 21% / (100 + 21%) = €17,36

 2. Totale prijs inclusief btw berekenen: Totale prijs incl. btw = Bedrag + Btw-bedrag

  In dit geval zou de totale prijs incl. btw €100 + €17,36 = €117,36 bedragen.

 3. Btw-bedrag terugrekenen: Bedrag = Nettoprijs / (1 + (Btw-tarief / 100))

  Als je wilt achterhalen wat het oorspronkelijke bedrag was vóór de btw, kun je deze formule gebruiken.

Deze formules kunnen handig zijn als je snel btw-berekeningen wilt uitvoeren. Echter, als je geen zin hebt om handmatig met formules te werken, biedt Startmetgemak.nl een eenvoudigere oplossing.

Btw berekenen als Zzp'er met Startmetgemak.nl

Als zzp'er (zelfstandige zonder personeel) heb je vaak te maken met tal van taken en verantwoordelijkheden, waaronder het correct berekenen en afdragen van btw. Fouten in je btw-berekeningen kunnen leiden tot financiële problemen en onnodige stress. Daarom is het zo handig dat Startmetgemak.nl een speciale Btw Calculator heeft ontwikkeld die is afgestemd op de behoeften van zzp'ers.

Hoe werkt het? Het is eigenlijk heel eenvoudig:

 1. Ga naar Startmetgemak.nl: Startmetgemak.nl heeft een gebruiksvriendelijke website waar je toegang hebt voor online Btw berekenen met behulp van de handige calculator.

 2. Vul de gegevens in: Voer het bedrag in waarover je btw wilt berekenen en kies het juiste btw-tarief (hoog of laag).

 3. Klik op 'Bereken': Zodra je alle benodigde informatie hebt ingevoerd, klik je op de 'Bereken' knop.

 4. Ontvang direct het resultaat: De Btw Calculator berekent onmiddellijk het btw-bedrag en de totale prijs incl. btw. Je krijgt direct een overzicht van de berekening.

Dit betekent dat je als zzp'er geen ingewikkelde formules hoeft te onthouden of complexe berekeningen hoeft uit te voeren. De Btw Calculator van Startmetgemak.nl doet al het werk voor jou, wat kostbare tijd bespaart en de kans op fouten minimaliseert. Bovendien is Startmetgemak.nl niet alleen een hulpmiddel voor btw-berekeningen, maar biedt het ook andere handige tools en informatie voor zzp'ers, zoals tips voor belastingaangifte, administratieve richtlijnen en zakelijke adviezen. Tip: lees ook meer over ons modale inkomen in 2023