Word lid!
10 november 2014

“Praktisch en toch Afhankelijk!”

Foto mij zwart wit

Vervoer; het is zo’n makkelijke behoefte en middel voor een mens maar als je in een rolstoel zit is dit het tegendeel. Je wil er graag op uit, maar om op de plek van bestemming te komen is het toch nog wel een heel karwei. En dan heb ik het over het reizen met de taxi.

Vaak hoor ik van buitenstaanders: “Je kunt toch gebruik maken van de taxi? Die brengt je op plek van bestemming en zit je tenminste lekker droog. Daarnaast je laten rijden is natuurlijk veel makkelijker dan zelf rijden.” Deze gedachte begrijp ik volkomen, alleen zo praktisch als het lijkt is het niet.Tijdens mijn schoolvervoer ging dit goed. Een vaste chauffeur die je al jaren kent, het vaste busgenoten-groepje, het vaste rit ritueel, het vaste tijdstip thuis. Dat is de beste tijd die je kunt hebben in het taxivervoer.

 

“Stress om de taxi!”

Stress om de taxi begint al bij het bestellen van een rit als je dit per telefoon doet begint het al met de juiste optie kiezen in het keuze menu, vervolg het pasnummer doorgeven, daarna worden de standaard vragen gesteld: “Wanneer wilt u vertrekken, en welk tijdstip? Welk adres en huisnummer? Welke plaats? Gaat er een rolstoel mee, en wat voor rolstoel? Gaat er nog een persoon met u mee? Neemt u nog bagage mee?” Het lijkt net of je een hele vragenlijst moet invullen. Vaak horen de planners niet goed wat je bedoeld en daar ontstaan misverstanden van. Tegenwoordig kun je een rit online boeken dit is een fijnere oplossing je kunt het op je gemak doen. Je moet wel geluk hebben dat de taxi op tijd komt volgens de kwartier voor of na of afgesproken tijd eis/regel.

 

Toch is dit regelmatig niet het geval. Het adres wordt niet gevonden, er wordt vergeten te bellen om te kunnen mededelen dat men binnen 5 minuten arriveert. Om je op te pikken, of staan op de verkeerde plaats omdat de Tom Tom dat adres aangeeft, en dan moet jezelf opzoek gaan waar de taxi zich kan bevinden, ritten worden gecombineerd waardoor de mogelijkheid bestaat dat je met een medepassagier in de taxi zit, waardoor de reistijd weer langer duurt. Natuurlijk is het fijn dat de mogelijkheid er is om er gebruik van te kunnen maken. Maar praktisch is het helaas niet, het brengt grote frustraties met zich mee en niet alleen bij mij, denk ook bij veel anderen, daar ben ik van overtuigd!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden