Word lid!
8 december 2014

“Wat als…?!”

Foto mij zwart wit

MH17…. is al veel over gezegd in de media op het nieuws. Een verschrikkelijke gebeurtenis geweest heel Nederland heeft meegeleefd, en doet dat nog steeds.

Afgelopen 10 november was de herdenking van MH17. De herdenking heb ik uitgebreid gevolgd. Toespraak minister-president Mark Rutte.De eerste drie zinnen waren voor mij al aangrijpend:Wat als de vakantie een dag later was begonnen?Wat als het vliegtuig vertraging had gehad?Wat als ik straks wakker word en het blijkt allemaal een boze droom te zijn geweest? Natuurlijk zijn deze zinnen standaard vraagheden waardoor ik op een gegeven moment dacht: eigenlijk heeft “Wat Als…?” ook te maken met als je leeft met een beperking.De volgende vragen kwamen door mijn hoofd:

- Wat als… de doktoren tijdens het zuurstof gebrek eerder hadden ingegrepen, had ik dan wel kunnen lopen? En had ik dan minder spierspanning in mijn lijf?- Wat als… ik geen handicap had gehad, had ik dan ook zoveel geschreven?- Wat als… ik geen handicap had gehad, had ik dan ook lezingen gegeven?

- Wat als… ik geen handicap had gehad, was ik dan ook zo positief mogelijk in het leven?Natuurlijk als ik de beperking niet had gehad, was ik mijzelf niet geweest.
Deze soort gelijke vragen kwamen in deze zelfde week nogmaals voorbij. Het ging nu om het feit dat ik ziek was. Iedereen is weleens ziek dat is de gewoonste zaak van de wereld. In eerste instantie dacht ik dat ik last had van een simpel griepje helaas bleek dit niet zo te zijn. Ik had een longontsteking en nierbekkenontsteking, een blaasontsteking en daarnaast overal spierpijn en last van braken. Toen voelde ik mij pas echt gehandicapt want afhankelijkheid was heel erg zichtbaar!Toch kwamen de vragen weer:- Wat als… ik eerder thuis gebleven was i.p.v. door te werken?- Wat als… ik mij warmer had aangekleed?- Wat als.. ik meer rust had genomen?

 

Helaas zijn op deze vragen ook geen antwoorden te krijgen, en dan zijn dit nog maar standaard vragen….

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden