Word lid!
17 oktober 2018

“De kracht van over je heen te laten komen!”

Foto mij zwart wit

Ik leef al 26 jaar met CP. Vroeger als kind wist ik dat mijn spieren niet deden wat ze moesten doen. En ik ben volledig rolstoel gebonden en ADL afhankelijk. Dit is niet erg, want ik heb hulp op de momenten die ik wil. En mijn rolstoel is mijn beste maatje. Alleen nu ik ouder word ervaar ik dat ik verschillende soorten beperkingen erbij krijg. Dit vind ik soms moeilijk om ermee te dealen.

Al een tijdje heb ik last van maagklachten. Dit is begonnen met een hoeveelheid braken. Daardoor is mijn keel kuren gaan vertonen. Vanaf die tijd heb ik last van een deegbal gevoel, dat deze niet zakt, en blijft zitten in mijn maag. Hiervoor ben ik door mijn huisarts doorverwezen naar een maag-lever-darm arts in het UMC Utrecht. Ik had ook nog last van maagzuur. En opboeren. Ik heb hiervoor maagtabletten gekregen. Dit maakte geen verschil. Het maagzuur ging vanzelf weer weg. Daarna heb ik een gastroscopie gehad. hier waren geen afwijkingen op te zien. Het deegbalgevoel is tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig.


Tevens er nooit problemen mee gehad vroeger alleen de laatste maanden. Hiervoor ben ik onlangs in het revalidatiecentrum geweest en heb ik gesproken met mijn revalidatiearts. Zij denkt dat mijn borstbeen spier en spier die slikken en kauwen regelt verstijfd is. En hierdoor waarschijnlijk dat balgevoel plaatsvindt. Ik ben benieuwd of hier iemand (jammer genoeg) ervaring mee heeft?

Ik heb altijd de insteek om door te gaan en de dingen te nemen zoals ze zijn. Als ik dit niet zou doen dan schiet ik er niets mee op. Toch vind ik de kracht om alles over mij heen te laten komen. Dit zal wel moeten. Ondanks dit moet ik het toch weer incasseren. Knokken en vooral niet stoppen. Dit is ook de kracht van over je heen laten komen. Binnenkort start ik met logopedie. Weer een heel traject, en eigenlijk weet ik niet of het gaat werken maar ik ga ervoor! Wordt vervolgd…

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Mitchell Triepels 29 okt 2018

Hallo,
Als moeder van een bijna 27 jarige zwaar spastische zoon met CP herken ik vaag je problemen; maar mijn zoon kan verbaal niet aangeven wat hij (waar) voelt en zou -van wat jij beschrijft- dus mogelijk ook wel eens (flink) last van kunnen hebben. Het braken is enigszins afgenomen na het slikken van een maag beschermende tablet elke dag, maar de overige kauw- en slikproblemen blijven toenemen, waardoor we binnenkort hopelijk een afspraak met een KNO-arts krijgen. Goede tip van je over die verstijfde spieren...nooit zo aan gedacht dat dáár de rigiditeit ook mega op toeslaat. Blijft lastig om je steeds maar weer aan te passen als er weer zo'n extra "beperking" insluipt/bijkomt!

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden