Word lid!
6 januari 2015

"2015.. |OF| "Twee-duizend-vijf-tien."

Foto mij zwart wit

Het jaartal wat op velen gezichten een dubbel gevoel geeft en heeft, dan heb ik het over de veranderingen in de zorg, en dan bovenal de gehandicapte zorg. Ik wil zelf niet zo genoemd worden, maar toch val ik stiekem met sommige termen toch in de categorie zonder dat ik het zelf wil. Afgelopen jaar hoefde je de krant maar open te slaan, of op het internet de nieuwsberichten in de gaten te houden, of de televisie maar aan te zetten, en het onderwerp zorg en bezuinigen waren volop aanwezig.

En dan heb ik het voornamelijk over de onzekerheden over het Persoonsgebonden budget (PGB) en alle veranderingen in de zorg.

 

"Wat is een Persoonsgebonden budget (PGB)?"Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee iemand die zorg, begeleiding of hulp nodig heeft gebruik van maken. Gebruikers van een persoonsgebonden budget kunnen zelf de hulpverleners en begeleiders uitkiezen, en zelf beslissen waaraan het geld besteed wordt.  En kan dus met het PGB de eigen zorg in eigen hand nemen. Dit geldt dus ook voor mij. Ik gebruik dit om mijn eigen zorgmomenten in te delen wanneer ik wil, en dat is een prachtige oplossing, hierdoor heb ik mijn eigen regie op mijn eigen leven.

 

"Veranderingen in 2015."Voorheen viel dit bij de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) Vanaf dit jaar valt dit onder de gemeente en zorgverzekeraar. Dit biedt en geeft een hoop verwarring en onzekerheid met zich mee, en dat voor vele met mij. Ook ben ik een grote voorstander van  de Participatiewet. Na mijn mening wordt hierdoor de samenleving verandert, er wordt niet meer met een grote boog om iemand met een beperking heen gekeken. Hoe meer mensen met een beperking meedoen in de maatschappij hoe beter. Ik kijk naar het jaar 2015 met een knipoog, en zoals het gezegde luid: Ieder nadeel heeft zijn voordeel, endaar ben ik van overtuigd!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden