Word lid!
1 april 2015

"De wereld van de Taxi."

Foto mij zwart wit

Al jaren is de Taxi een onderwerp waar de mens nooit over uitgepraat is. Het is een mooie manier van reizen voor de ouderen, mensen met een beperking, en chronische ziekte. Deze doelgroep is vaak aan huis gekluisterd en kunnen helaas niet gebruik maken van het openbaar vervoer. Niet alleen omdat het niet overal goed aangepast is, maar ook het feit dat mensen niet altijd dichtbij het station wonen. Het is een mooi middel, maar vaak ook niet. Dit geldt ook voor het taxigebruik. Dit weet ik uit eigen ervaring!

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het taxivervoer. Valys taxi is er voor sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de regio vanaf 5 OV-zones vanaf het woonadres. Met Valys krijg je een aantrekkelijk tarief vervoer dat je naar de gewenste bestemming brengt. Tegenwoordig is het ook mogelijk om naast Valys Basis (taxivervoer dat je van deur tot deur brengt) de taxi te combineren met de trein. Met Valys kun je een treinreis onder volledige begeleiding maken met Valys Begeleid of, als je zelfstandig wilt reizen, met Valys Vrij. Wel een mooie vooruit gang vooral om de zelfstandigheid van iemand met een beperking te kunnen vergroten. Het reizen met Valys gaat ook niet altijd vlekkeloos. Dit gaat over tot frustratie en stress.

 

"De Regiotaxi!"
De afgelopen maanden is er ook veel gebeurt wat betreft de regiotaxi en met name in de provincie Gelderland. Taxibedrijf Willemsen de Koning kreeg in 2012 het contract voor het Regiotaxivervoer in de vier Gelderse regio’s voor de periode 2013 tot 2015.

Daarnaast rijden ze ook in de Regio Utrecht. Helaas heeft het bedrijf afgelopen februari faillissement aangevraagd.

De faillissementsaanvraag heeft plaatsgevonden omdat de bedrijfsonderdelen in ernstige liquiditeitsproblemen zijn gekomen, nadat de Provincie Gelderland besloot te stoppen met de maandelijkse bevoorschotting van de vervoerskosten. Hierdoor was Willemsen de Koning genoodzaakt om te stoppen met het te rijden van ritten.

 

Toen ik dit hoorde vond ik het meteen erg vervelend voor de gene die afhankelijk zijn van het vervoer en laat staan de chauffeurs die niet wisten waar ze aan toe waren. Deze mededeling heeft een hoop losgemaakt. Volledig begrijpelijk maar mijn gedachten hierover was en is vrij neutraal natuurlijk was deze periode heftig, maar ik wist dat dit snel opgelost zou worden, want hiervoor is ieder bedrijf verantwoordelijk.

 

Mijn opmerking was dan ook; binnenkort loopt alles weer op rolletjes. Dit was ook het geval en dit is natuurlijk voor velen een opluchting! Ook loopt het met de Regiotaxi niet vlekkeloos. Er wordt te krap en te strak gepland, er wordt niet goed gecommuniceerd. Dit zorgt voor stress. Dit is voor de klant en voor de chauffeur beide niet prettig en eigenlijk best onnodig naar mijn mening. Maar is dat eigenlijk al niet jaren zo dat de taxiwereld niet vlekkeloos verloopt..En zal dit ooit veranderen?

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden