Word lid!
5 juni 2017

"Gelijkenissen met het tv-programma Anita wordt opgenomen!"

Foto mij zwart wit

Dit keer staat mijn blog in het teken van het tv-programma Anita wordt opgenomen. Voorheen draaide Anita Wietzier mee in verschillende gesloten afdelingen, daarna in verslavingsklinieken, en nu draait ze mee op Neonatologie afdelingen in verschillende ziekenhuizen, met dit laatste zie ik veel gelijkenissen bij mij als kind, dit heeft voor mij dubbele gevoelens. Hierover wil ik uitweiden in dit blog.

"Herkenning en dubbele gevoelens!"

Wat mij bovenal is bijgebleven dat is de uitzending die op 15 mei 2017 is uitgezonden, deze aflevering stond in het teken van te vroeg geboren kinderen. Na 24 weken, dus deze kinderen zijn 16 weken te vroeg geboren. Aangezien ik zelf ook te vroeg geboren ben, precies hetzelfde als bij die baby's, en ik er een lichamelijke beperking aan heb overgehouden was dit dubbel om te zien.  

Niet alleen vanwege deze reden ook omdat deze baby's heel erg klein zijn en gauw vatbaar en kwetsbaar. Ze starten in de couveuse. Hier heb ik ook een tijd in gelegen. Ook zijn ze beademingsafhankelijk, dit was bij mij ook het geval. En ook  het kwetsbare bij die baby's kwam ik tot de conclusie dat ik dat eigenlijk ook wel was als baby, en eigenlijk ook als kind. Eigenlijk ben ik het nog steeds wel, en moet ik vaak opletten wat ik doe. Ik sta er niet vaak bij stil, en dat wil ik eigenlijk ook helemaal niet. Het is een mooi progamma om te zien, ook hoe de verpleegkundige er veel tijd en liefde instoppen. Hoe lastig het wel eens voor ouders is om op sommige momenten moeilijke beslissingen te moeten nemen, misschien wel in angst leven en bovenal in onzekerheid. Dit kwam heel hard bij mij binnen. Terwijl aan de ene kant de geboorte ook iets moois moet zijn en kan zijn dat was bij mij ook als ik mijn ouders moet geloven. Een periode geleden heb ik van mijzelf beelden terug gekeken toen ik ter wereld was. Mijn vader heeft dit allemaal vastgelegd omdat mijn kwaliteit van leven ook onzeker was. Hier ben ik in ieder geval blij mee dat ik deze beelden heb, zodat ik, mocht ik de behoefte hebben om de beelden te zien ze opnieuw kan bekijken.

 

Toch is het maar goed dat ik vroeger al zo'n doorzetter was, want de artsen hebben mij altijd afgeschreven. Aangezien wat ik nu allemaal doe in mijn leven, en daar haal ik ook energie uit, soms is het leven voor mij met een lach en met een traan natuurlijk. Maar ik blijf het positief bekijken!

 

De uitgezonden uitzending waar ik het over heb terugzien?  Klik dan hier


Nieuwsgierig naar het tv progamma: Anita wordt opgenomen? Dit wordt iedere maandag uitgezonden om 22.00 uur op NPO 1.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden