Word lid!
8 april 2014

(Personal) Training voor mensen met een beperking

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

De afgelopen tijd ben ik ontzettend druk geweest met het opzetten van mijn eigen bedrijf, JUSTPER. Waarom ik dit bedrijf ben gestart?

De afgelopen tijd is het, met uitzondering van 1 blog, erg stil geweest vanaf mijn kant op de BOSK blog. De reden hiervan is dat ik ontzettend druk ben geweest met de opstart van mijn bedrijf, JUSTPER.

 

Waarom JUSTPER.?

Zelf ben ik met fitness begonnen in november 2001. De reden hiervoor is dat het lichamelijk en mentaal niet lekker met mij ging. Ik had behoorlijk wat overgewicht en zat daardoor niet lekker in mijn vel. Door de jaren heen ben ik me door fitness lichamelijk en mentaal sterker gaan voelen. Tegelijkertijd besefte ik me dat het voor mensen met een beperking in veel gevallen niet mogelijk is om te sporten in een reguliere sportschool. Voor mijn gevoel moest ik daar wat mee doen. Na een aantal opleidingen en een paar jaar in een reguliere sportschool te hebben gewerkt ben ik voor mezelf begonnen en heb JUSTPER. opgestart.

 

Waarvoor staat JUSTPER.?

JUSTPER. staat voor JUST PERSONAL en biedt Personal Training (PT) en Small Group Training (SGT) voor mensen met een beperking. Bij Personal Training wordt er één op één getraind. Voordat er getraind kan worden wordt er eerst een uitgebreid intakegesprek afgenomen. Naar aanleiding daarvan wordt gezamenlijk de doelstelling bepaald waarna er een persoonlijk trainingsschema wordt gemaakt. Daarna wordt er wekelijks met elkaar getraind en geëvalueerd en wordt het trainingsschema indien nodig aangepast.

Bij Small Group Training vindt precies hetzelfde traject plaats als bij Personal Training, maar wordt er getraind in kleine groepjes van maximaal vier personen. Voorwaarde is wel dat er in één groepje mensen met een vergelijkbare beperking zitten. 

 

Meerdere locaties

Het is de bedoeling om trainingen te gaan geven op verschillende locaties. Op dit moment zijn er gesprekken met meerdere mogelijke locaties die allemaal rolstoel toegankelijk zijn. Zodra er een locatie definitief vast staat komt dit op de website en op de Facebook pagina te staan. Hou dit dus goed in de gaten! Ben jij op de hoogte van een mogelijk geschikte locatie? Stuur dan een bericht via de website!

 

Vergoedingen?

De laatste tijd heb ik onder andere onderzocht of de diensten van JUSTPER. volledig of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. Tot op heden blijkt vergoeding uit een PGB niet mogelijk te zijn. Ook vergoeding door een zorgverzekeraar lijkt niet mogelijk te zijn omdat je daar een zogeheten AGB code voor nodig hebt en die wordt niet toegekend aan personal trainers. Tot op heden bestaat er dus geen vergoeding voor de diensten van JUSTPER. Heb jij informatie die hierbij kan helpen? Neem dan contact met JUSTPER. op via de contactgegevens op onze website of via een persoonlijk bericht op Facebook!

 

Promotie

Natuurlijk moet je je eigen bedrijf zo veel mogelijk promoten en dit doe je zeker door het hebben van een website. Ook heb ik voor JUSTPER. een Facebook en Twitter account aangemaakt. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van JUSTPER.? Like JUSTPER. dan op Facebook en volg JUSTPER. op Twitter!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden