Word lid!
27 maart 2017

"Rompslomp persoonsgebonden budget (PGB)"

Foto mij zwart wit

In mijn vorige blog die ik schreef voor BOSK vertelde ik dat ik opzoek was naar een nieuw iemand voorin mijn zorgteam en deelde ik mijn zoektocht met jullie. Heb je die blog nog niet gelezen? Ga dan naar: www.bosk.nl/bosk/profielen/78 Nu is dit eenmaal achter de rug, maar alleen komt er veel meer bij kijken dan dat ik verwacht had. Het is gewoon een ontzettende rompslomp. Hierover wil ik uitweiden in dit blog.

"Veel regelen."

 

Helaas moet je veel regelen om dingen voor elkaar te krijgen. Zodra er iemand stopt moet je een verklaring afgeven en de reden van stoppen, en per wanneer etc. Dit is logisch, Bij het aanmelden van een nieuwe zorgverlener valt het ook niet mee, want dit zijn ook veel kantjes papier. Het begint met het invullen van het formulier: Mantelzorgovereenkomst / arbeidsovereenkomst. Hier vul je de basisgegevens van de budgethouder in, indien nodig de gegevens van de vertegenwoordiger, de gegevens zorgverlener, Looptijd van de zorgovereenkomst, de werkzaamheden die verleent moeten worden, de werkafspraken, de werkdagen per week, het bruto maandloon, het bruto uurloon, andere lonen, reiskosten, de proeftijd, overige afspraken die je  maakt met de zorgverlener, loonheffingskorting, Ondertekening (door de budgethouder en zorgverlener), en natuurlijk niet te vergeten de bijlagen o.a. het paspoort of identiteitkaart van de zorgverlener. Het is allemaal verplicht om mee te sturen. Het laatste begrijp ik, want men moet natuurlijk de nodigen informatie hebben.

 

Dat snap ik heel goed, maar toch het is heel veel wat je door moet lopen, en dan heb ik het niet alleen over dit formulier, maar ik heb het ook over het formulier: Machtiging voor afdragen inhoudingen. Dit formulier is voor het toestemming geven om de nieuwe zorgverleners te mogen uit te betalen. Ook moeten de urenbriefjes op tijd ingeleverd worden. Ook als er een wijziging is moeten ze dit tijdig weten. Hiervoor zijn ook weer de formulieren. Er zit inmiddels een routine in bij mij, maar toch is het een hoop werk en gaat er een hoop tijd in zitten. Het zou toch veel makkelijker kunnen volgens mij, dit zou echt fijner zijn als dit simpeler en makkelijker zou zijn. Dit is niet zo moeilijk lijkt mij? Ik denk dat meer mensen mee eens zullen zijn?

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden