Word lid!
9 maart 2015

"Wilskracht-Evenwicht-Geduld!"

Foto mij zwart wit

"Wilskracht-Evenwicht-Geduld!" Dit zijn belangrijken aspecten voor ieder mens. Dit is niet altijd eenvoudig, maar je komt er toch ver mee!

"Wilskracht-Evenwicht-Geduld!"

Dit zijn voor de mens de meest vanzelfsprekend aspecten in het leven. Voor mij zijn deze niet goed weggelegd. In mijn hoofd wil ik namelijk vaak te snel en te veel. En dat brengt weleens frustraties met zich mee. In mijn hoofd ben ik sneller vergeleken mijn motoriek, hiervoor komt geduld ook aan bod. Natuurlijk weet ik dat van mijzelf, maar dat valt dan toch wel weer ontzettend tegen als dat weer het geval is, en het moment daarvan maakt dan ook niet uit. Evenwicht daarin vinden valt ook niet altijd mee. Het loslaten daarvan, het overgeven, terwijl mijn hoofd toch de regie wil houden. Het blijft een struikel-proces.  

 

"Vallen en opstaan!"

Tijdens de ontwikkeling van een jong kind die nog de wereld moet ontdekken begint het ook met vallen en opstaan. Voor ieder mens is dit het geval. Ik merk dit in mijn geval een tikkeltje meer, vaak op momenten dat het echt niet uitkomt. Toch wil ik het niet weten en probeer ik het zo spoedig mogelijk te vergeten en het weg te lachen. Achter een lach kun jezelf namelijk goed verschuilen. Gewoon de knop omzetten en focussen op dingen die leuk zijn om te doen, en waar ik kracht uit haal. Die periodes kan ik helaas niet uitzetten. Het blijft terug komen terwijl ik dat echt niet wil. En proberen compleet tot rust te komen zit er dan ook niet in bij mij. Een manier vinden voor het evenwicht wat je op dat moment nodig hebt is moeilijk te vinden. Ook ben ik van mening dat ik door mijn wilskracht niet geweest was waar ik nu ben, en wat ik nu doe. Ik bekijk het zoveel mogelijk met een humoristische tik als het even kan. Dat doet mij weer goed, en  beseffen hoe fantastisch het leven nou eigenlijk wel niet is en hoeveel ik ervan hou!!!!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden