Word lid!
2 september 2013

10.000 stappen, een eitje?

profielfoto 2

Karen doet voor de tweede keer mee aan Steptember. Vorig jaar vond ze het niet makkelijk om 10.000 stappen per dag te zetten. Dit jaar wil ze het beter doen. Hoe ze dit wil doen en welke tips ze heeft op Steptember voor je zelf tot een succes te maken lees je in haar nieuwe blog. Zelf ook nog tips? Laat dan een reactie achter!

Toen ik vorig jaar meedeed met Steptember vond ik het niet makkelijk elke dag 10.000 stappen te halen. En al helemaal niet de hele maand lang. Na die maand, die overigens maar twee weken duurde omdat ik het toen echt niet meer trok, heb ik me voorgenomen het dit jaar beter te doen. Voor mezelf, maar ook voor het goede doel waar ik het uiteindelijk natuurlijk voor doe.

 

Samen

Het eerste dat ik dit jaar deed was het opzoeken van andere mensen die mee wilden doen. Samen kom je namelijk een stuk verder. Ik hou wel van een beetje competitie maar ook van iemand die me zegt dat ik niet moet zeuren en door moet gaan om die 10.000 stappen te halen. Via de facebookpagina’s ‘steptember.nl’ en ‘telmeevoorcp’ heb ik contact met meerdere Steptemberdeelnemers. 

 

Meer bewegen

Ook ben ik gelijk in juni begonnen met het aanpassen van mijn bewegingspatroon. Als student zit ik vaak, heel vaak, de hele dag achter de computer. Behalve door het wiebelen met mijn benen onder mijn bureau schiet het dan verder niet zo op met het stappen zetten. Ik neem dus braaf elke keer de trap wanneer het kan. En samen met mijn vriend staan we elke avond te sporten met een Youtubefilmpje. Het zijn maar twintig minuten, maar dat maakt juist dat het vol te houden is.

 

En nog meer

Na een dansworkshop heb ik geleerd dat stil staan wachten op iets eigenlijk verschrikkelijk saai is. Sindsdien doe ik dus zo vaak mogelijk een dansje. Toegegeven, ik gebruik Lin wel vaak als reden waarom ik het doe, want mensen kijken je toch een beetje gek aan als je in de supermarkt opeens gaat huppelen en springen. Maar Lin vindt het leuk, ik heb lol en het telt mee op je stappenteller in Steptember!

 

Sponsoren voor motivatie

Als laatste laat ik mij door meerdere mensen per dag sponsoren. Als ik de 10.000 stappen haal krijg ik een geldbedrag en anders niet. Dit motiveert me nog meer om elke dag door te zetten en het te halen.

 

En jij?

Heb je zelf nog tips? Ik ben heel benieuwd! Laat een reactie achter en help mij en anderen om ons doel te halen. Heel veel succes allemaal.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden