Word lid!
16 maart 2015

104 selfies, mensen, honderdvier

Tess

Tess heeft goed nieuws te brengen. Tenminste voor bijna iedereen, voor die motorische talenten met spasme is het wat minder.

Mensen, ik heb u goed nieuws te vertellen.Het glas is niet half leeg. Niet half vol. Nee, he-le-maal vol.

 

De Rabobankreader is vervangen door een scanner. Je hoeft geen eindeloze getallen meer in te tikken. Maar maakt gewoon een foto van een QR-code. Daarmee win je 1 minuut aan tijd per keer dat je telebankiert. Zeg dat je dat twee keer per week doet. Dan scheelt dat op jaarbasis 2 x 52 = 104 minuten. En die tijd kun je dan gebruiken om 104 selfies te maken. Goed nieuws, ik zei het u

toch.

 

Eén doelgroep uitgezonderd. Die van de motorische talenten met spasme.Ik ben zo ongeveer 104 minuten langer bezig. Want hoe krijg ik nou in godsnaam die QR-CODE erop, als ik mijn handen niet stil krijg. Maar één troost, selfies maken is daardoor ook niet mijn ding. Ik maak altijd een foto van mijn vinger. Ik vind het vrij origineel, maar op facebook vind-niemand-het-leuk.

 

Gelukkig denkt de medische wereld wel na bij deze dingen. Tenminste dat zou je denken. Spierverslappers, haar trouwste gebruikers hebben spasmes. Weet je wel, van die mensen die bewegingen maken die ze niet willen maken, maar ze maken ze toch (klinkt als eigenwijs). Van mijn arts moest ik 15 mg gaan slikken. Ik kreeg echter 10 mg tabletten. Die sneed ik dan door met een mesje. Resultaat: een kwart tablet en driekwart tablet, tezamen met een stukje vinger.

 

Ik vroeg de apotheek of ik misschien 3x5mg kon krijgen, die bleek niet te bestaan. Ik ben geen marketeer, maar één ding kan ik mij wel bedenken. Wat is je voornaamste doelgroep? Mensen met spasme.Wat hebben die nodig? Pillen die ze niet moeten doorsnijden.Dus wat geven we ze? Pillen die je wel moet doorsnijden, dat houdt hen lekker van de straat. Want die spierverslappers zijn niet zo goed voor je reactievermogen.

 

Zoals u ziet is het glas voor een spast niet altijd helemaal vol. Gelukkig maar… een spast en een vol glas zijn immers ook niet zo’n goede combinatie.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Kees Broers 17 mrt 2015

De manier waarop je dit schrijft is meer dan geweldig. En zo herkenbaar. Ik werd verteld pillen in vieren te splitsen. Ze waren zo klein dat ik ze nauwelijks kon vasthouden.

Kees Broers 13 apr 2015

Ik ben ook een van de ''gelukkige'' met motorische cp. Mijn glas word van zelf half vol, zelfs als het vol is.
Pinnen en geld opnemen uit een machine is bijna onmogelijk. De pin automaten zijn zo klein dat ik bijna alle nummers tegelijk kan intoetsen. Vraag me dan vaak af, of ik de enige ben met dit probleem ?
Als ik bij ING aan de balie om hulp vraag, staat daar zelfs een kleinere pinautomaat die ik moet gebruiken.

Geweldig Tess mijn bewondering heb je.

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden