Word lid!
24 december 2015

2015: Time flies when you´re having fun!

BOSK Linda 1

Het is inmiddels alweer eind december en hoewel de winter gelukkig nog even uitblijft naderen de feestdagen en het einde van het jaar sneller dan we denken. Een prima moment om terug te blikken op 2015 en jullie daarin mee te nemen door middel van deze blog!

Het absolute hoogtepunt van 2015 was bij uitstek mijn afstudeerperiode bij ZGT en het halen van mijn HBO diploma Bedrijfskunde MER. Het schrijven van de scriptie was een behoorlijke uitdaging, maar des te groter was de opluchting na de verdediging. Wat volgde was een fantastische diploma-uitreiking met lieve medestudenten en lovende woorden. Toch was het gevoel heel dubbel, want na deze avond zat het studentenleven er definitief op en was ik als Bedrijfskundige startklaar om de arbeidsmarkt te betreden. Heel spannend! Na een welverdiende zomervakantie ben ik actief op zoek gegaan naar een startersfunctie door oren en ogen open te houden en mijn netwerk te benaderen. De vacatures zijn schaars en het aanbod sollicitanten groot. Door opgebouwde referenties was het eind september raak en had ik een oriënterend gesprek bij de Hogeschool waar ik notabene zelf gestudeerd heb. Twee sollicitatiegesprekken verder kreeg ik het fantastische nieuws dat ze mij een halfjaarcontract konden aanbieden. Op dit moment werk ik ruim een maand als junior adviseur bij de Dienst Human Resource Management van de Saxion Hogeschool in Enschede/Deventer.
Helemaal super! 

 Het jaar 2015 had nog veel meer mooie momenten. Zo ben ik afgelopen zomer voor het eerst zelfstandig, dus zonder mijn ouders, 3 dagen op vakantie geweest naar Den-Haag met een vriendin. We hebben van alles bekeken, gewinkeld en het strand bezocht. Dit alles was mogelijk doordat Lisette zo lief is geweest om mij te ondersteunen in de ADL – zorg! Lies, nogmaals bedankt! Je bent een topper en ik heb genoten! Op zulke momenten besef je hoe waardevol de mensen om je heen zijn!

 Genieten aan het Scheveningse strand

Daarnaast heb ik weer genoten van de kids en hun optimisme tijdens het Action Jeudgsportkamp, ben ik naar het concert van Marco Borsato geweest, heb ik genoten van een zonovergoten vakantie in Turkije en bestond het jaar uit diverse uitstapjes, weekendjes en gezellige momenten met familie en vrienden! Ook heb ik dit jaar weer heel Nederland door gereden voor de competitie rolstoelhockey. Een sport waar ik bloed fanatiek in ben en veel plezier aan beleef! De bereidheid en positieve houding van mijn ouders en broertje dragen eraan bij dat ik in staat ben dingen te doen waar ik energie van krijg.

 

Ook ben ik voor het eerst naar een landelijke CP-dag van de BOSK geweest. Hoewel ik normaal niet van dergelijke dagen ben, was de informatie nuttig en ben ik meer te weten gekomen over ouder worden met CP. Ook heb ik leuke mensen gesproken die zelfs redelijk in de buurt wonen!

 

 

Maar … helaas was het niet alleen het jaar van hoogtepunten en mooie momenten, maar ook van lichamelijke klachten die razendsnel ontstaan, maar weigeren te vertrekken. Zo heb ik een knullige blessure aan mijn voet opgelopen, door een zware branddeur op stage zelfstandig te openen. De terugkerende ontstekingen, pijn en wondjes hebben ruim 9 maanden geduurd en nog steeds ondervind ik daar hinder van. Chronische pijn en andere ongemakken doen me beseffen dat alles wat ik van mijn lichaam vraag, vroeg of laat een keerzijde kent. Toch weerhoudt mij dit er niet van om positief te blijven, mijn ambities waar te maken en uit het leven te halen wat erin zit, ondanks de prijs die ik er soms voor moet betalen.

 

2015 was ook het jaar waarin ik meer dan ooit heb gevochten voor adequate voorzieningen, waarbij ik ben gestuit op inefficiënte, bureaucratische en geldverslindende werkwijzen van de gemeente als gevolg van bezuinigingen. In februari begon ik vol goede moed met de aanvraag van een zitvoorziening en een handbewogen rolstoel. Wat volgde was een reeks felle discussies met onredelijke tegenargumenten, een onprofessionele en onmenselijke houding van de WMO consulent en eigen interpretatie van de wet. Ik heb gevochten voor mijn rechten, om te kunnen participeren in de maatschappij en om het leven met CP meer kwaliteit te kunnen geven. Maar waarvoor?!… voor voorzieningen die pure noodzaak zijn en die door gemeenten worden gezien als luxe … voor voorzieningen die ik, laten we dat duidelijk hebben, liever ook niet nodig had gehad!


Nu aan het eind van 2015 heb ik na een hoop getouwtrek en een officiële klacht gelukkig aan het langste eind getrokken en zijn alle aanvragen goedgekeurd! De strijdlustige aanhouder wint, maar het heeft me een dagtaak en de nodige negatieve energie gekost. Energie die ik in zoveel andere leuke dingen had willen steken! Om nog maar te zwijgen over het bedrag dat het gehele circus inmiddels extra heeft gekost. Geld dat rechtstreeks ten goede had moeten komen aan voorzieningen!

 

Het jaar 2015 was een mooi en goed jaar met meer hoogte- dan dieptepunten! Ik kijk positief en vol goede moed uit naar 2016. Wat 2016 mij gaat brengen?! Ik hoop mooie werkervaring, een contractverlenging en stabiliteit ten aanzien van lichamelijke klachten. Daarnaast zou het fijn zijn als de maatschappij  in 2016 wat verdraagzamer wordt. Samen sta je namelijk sterker dan alleen!

 

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een voorspoedig, gezond en succesvol 2016!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Monic Hofman 24 dec 2015
+1

Wat een prachtige column, Lin! Ik ben supertrots op je!!????????????

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden