Word lid!
6 juni 2011

Afschaffing pgb

IMG_0733

Het onderwerp van mijn nieuwe blog is niet echt verrassend; mogelijke afschaffing van het pgb die steeds dichterbij lijkt te komen. Wat dit gaat betekenen voor Wiel&Deal is iets wat mij dagelijks bezig.  

Het leveren van de zorg lijkt niet in gevaar te komen, omdat Buurtzorg in ieder geval ook zorg in natura gaat leveren. Alleen is het altijd mijn bedoeling en de opzet van Wiel&Deal geweest dat ook andere studenten zouden worden ingezet. En deze studenten moeten dan betaald worden uit een pgb die (bijna) niemand meer krijgt. Den Haag; bedankt!

 

Daarnaast wordt er ook fors bezuinigt op de budgetten die wel worden verstrekt (inclusief mijn eigen). Het is dus nog maar de vraag of we bijvoorbeeld een 24-uurs achterwacht wel kunnen betalen. Ik roep iedereen op die deze blog leest om de petitie te tekenen 

Om alles op alles te zetten om deze plannen te stoppen ben ik van de week lid geworden van de SP. Heb nog nooit een site gezien (behalve van Wiel&Deal) waarbij ik blij werd van alles wat ik las. Het invullen van stemwijzers behoort tot de verleden tijd. Ik stem voortaan SP. Ik heb meteen maar geld overgemaakt voor de sponsorloop voor de Nacht van de vluchteling. Wil je ook geld geven? Kijk op de site van de SP.

 

Naast al deze bezigheden ben ik natuurlijk nog lekker aan het stagelopen bij Lefier (een wooncorporatie). Nog ongeveer vier weken en dan is het alweer tijd voor de middenevaluatie. Mijn praktijkbegeleidster is tevreden en ik vind het nog steeds erg leuk. Ben bezig met een leuke keuzeopdracht over het uitwisselen van persoonsgegevens van huurders. Heb me erover verbaasd dat hier nog geen protocol voor was, maar ik vind het erg leerzaam en leuk om het zelf te doen.

 

Het laatste waar ik in deze blog aandacht aan wil besteden is dat ik vorige week zondag heb afgedanst. De dansen die ik moest laten zien waren:engelse wals, cha-cha-cha en de samba. Het was een geslaagde en gezellige avond.

Tot mijn volgende blog met misschien wel net zoveel avonturen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden