Word lid!
9 juli 2015

Afstuderen kun je leren!

BOSK Linda 1

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een blog heb geschreven, maar ik heb in de tussentijd zeker niet stilgezeten. Nou ja, figuurlijk dan! ?. Het afgelopen halfjaar ben ik enorm druk geweest met de laatste fase van mijn HBO opleiding, namelijk afstuderen. Hoe deze hectische, drukke en spannende periode is verlopen is te lezen in mijn nieuwe blog!

Afstudeerstage P&O bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)
Eind 2014 heb ik gesolliciteerd naar een afstudeeropdracht bij Ziekenhuisgroep Twente in Hengelo. Na een tijdje niks gehoord te hebben kreeg ik eind januari een brief met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Tijdens het sollicitatiegesprek bleek dat ik op gesprek kwam voor een andere opdracht dan waar ik op gesolliciteerd had, maar desondanks ging het gesprek prima en speelde mijn beperking geen rol. Nog dezelfde middag werd ik gebeld met de mededeling dat ik uit vier kandidaten degene was die de afstudeerplek te pakken had. Een super gave uitdaging!

 

Vanaf februari ben ik druk geweest met het afstudeeronderzoek. Mijn opdracht bestond uit het optimaliseren van de administratieve processen van de afdeling Personeel & Organisatie zodat deze efficiënt verlopen en de dienstverlening naar de klant gastvrij en klantgericht is. Een behoorlijke uitdaging in een complexe organisatie als een ziekenhuis. Voor mijn onderzoek heb ik met veel mensen gesproken en naar de mening van de medewerkers in kaart gebracht, waardoor ik de organisatie heb leren kennen.

Inmiddels zit mijn afstudeerstage van 5 maanden bij ZGT er helaas alweer op. De prettige sfeer binnen de organisatie, de behulpzame en lieve collega´s van de afdeling P&O, de dagelijkse gezelligheid tijdens de koffie- en lunchpauzes en de interessante vraagstukken binnen de organisatie samen, maken dat ik een fantastische tijd heb gehad bij ZGT. Ik heb veel geleerd, mezelf kunnen ontwikkelen en de bevestiging gekregen dat ik op mijn plek zit in een dergelijke organisatie en de werkzaamheden, ondanks mijn beperking, prima uit kan voeren. Graag had ik dan ook mijn eerste werkervaring op willen doen binnen ZGT. Helaas is er momenteel sprake van een vacaturestop en is er geen geld om iemand aan te nemen. Ik heb mijn hoop nu nog gevestigd op een werkervaringsplek als junior P&O adviseur, maar of dat mogelijk is, is nog onzeker.

 

Ook wel leuk om te vermelden: op 5 juni hebben we met de gehele afdeling P&O een personeelsuitje gehad. Op het programma stond een Solextour door het prachtige Twentse landschap en aansluitend een etentje. Om te zorgen dat ook ik er de hele dag bij kon zijn is speciaal voor mij een Buggy geregeld, waar ik door collega´s in gehesen ben! Toch fijn dat er nog zulke behulpzame en lieve mensen bestaan op deze wereld. Ik heb in elk geval genoten!

 

Afgestudeerd Bedrijfskundige!
Op 1 juni 2015 was de deadline van mijn Bachelor Thesis. Ondanks enkele uitdagingen en tegenslagen gedurende het onderzoek is het gelukt om in slechts 13 weken een scriptie te schrijven. Na het inleveren moest ik in spanning afwachten of mijn scriptie in de eerste kans een ‘’GO’’ op zou leveren. Gelukkig was dat het geval en hoefde ik niks meer te verbeteren, heeeerlijk! Op 25 juni mocht ik mijn scriptie verdedigen in een professioneel eindgesprek en werd ik stevig aan de tand gevoeld over de onderzoeksopzet, resultaten, aanbevelingen en de haalbaarheid van de implementatie. Direct na het gesprek kreeg ik de uitslag: IK BEN AFGESTUDEERD MET EEN 8 VOOR DE HBO OPLEIDING BEDRIJFSKUNDE MER!!  Wat een heerlijk gevoel na al dat harde werken en wat een mooi cijfer. Ik ben meer dan tevreden!  

 

Bij thuiskomst heerlijk een feestje gevierd en s‘avonds uit eten geweest. Op 5 juli heb ik dat feestje nog eens dunnetjes over gedaan met vrienden. De onderzoeksresultaten en aanbevelingen mag ik op 27 augustus presenteren in het P&O overleg, dus dan mag ik gezellig nog een keer terug naar ZGT.

 

Ik zeg het niet gauw en vind veel dingen vanzelfsprekend, maar stiekem ben ik toch wel een beetje trots op mezelf dat ik ondanks mijn, toch wel forse, lichamelijke beperking een reguliere HBO opleiding binnen 4 jaar heb afgerond met hele mooie resultaten!
I WILL and I CAN!

 

Toekomstplannen
Als afgestudeerd Bedrijfskundige wil ik op dit moment het liefst een uitdagende startersfunctie op het gebied van HRM/P&O. Doordat ik stage heb gelopen in een commerciële organisatie en in een non-profit organisatie heb ik de verschillen voor mezelf goed in beeld. Zo ben ik erachter gekomen dat ik qua karakter goed pas in een commercieel bedrijf, maar dat ik de lat voor mezelf nog hoger leg omdat presteren en productiviteit centraal staan. Qua beperking, werkdruk en mogelijkheden zou een non-profit organisatie zoals het ZGT een prima werkgever voor mij zijn. De sfeer en cultuur binnen de organisatie spreken mij erg aan.


Inmiddels heb ik mijn netwerk ingeschakeld, ga ik me inschrijven bij uitzendbureaus en houd ik  vacaturesites nauwlettend in de gaten. Hoewel ik mezelf er van bewust ben dat het voor veel afgestudeerden lastig is om een baan te vinden en ik daarnaast aanvullende eisen heb zoals het maximaal 3 of 4 dagen kunnen werken en de reisafstand ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen. Ik ben ambitieus, uiterst gedreven en heb een positief-kritische houding . Ik heb er dan ook veel voor over om werkervaring op te doen en mezelf op professioneel vlak te kunnen ontwikkelen. Links- of rechtsom, daar ga ik voor vechten.


Uiteraard maak ik ook even via mijn eigen blog van de gelegenheid gebruik: beste topwerkgevers, mochten jullie meelezen en zien jullie het zitten om een ambitieuze, gedreven en enthousiaste pas afgestudeerde Bedrijfskundige een werkervaringsplaats, traineeship of startersfunctie aan te bieden in de regio Twente/Achterhoek?  Dan ben ik de aangewezen persoon! Kom maar op met die uitdagende functie!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden