Word lid!
10 augustus 2015

Alle benen in bed?

profielfoto 2

Karen was samen met Lin in de speeltuin. Lin was lekker aan het voetballen maar toen ze weer naar huis ging stelde een meisje een bijzondere vraag. Door het oog van een volwassene een gekke vraag maar voor een kind misschien heel logisch?

Ik hou van kinderen (nouja, van de meeste dan). Hun vrolijkheid. Hun onschuld. Maar vooral hun manier van kijken naar de wereld. Ik roep altijd dat Lins hulpmiddelen haar benen zijn. En dat dat betekent dat anderen er niet aan mogen komen. ‘Want ik zit toch ook niet aan hun benen?’ vraag ik dan. En daar krijg ik dan wel gelijk in. Maar kinderen kunnen de benenmetafoor nog net even wat verder doorvoeren dan ik dacht.

 

Lin heeft zojuist in haar loopkar gevoetbald met een groepje kinderen en nu we weggaan om naar bed te gaan, staan ze om ons heen om afscheid te nemen. Omstebeurt krijgt elk kind een knuffel of kus van Lin. Ik sta vertederd te kijken. Blij met dit stukje ‘participatie’.

 

‘Waarom loopt ze daarin?’ vraagt een meisje van een jaar of zeven aan me terwijl ze naar de loopkar wijst.
‘Omdat ze wat hulp nodig heeft bij het lopen. Het zijn een beetje haar benen.’
‘Aha,’ knikt het meisje begrijpend.
‘Loopt ze altijd daarmee dan?’ vraagt ze na even nagedacht te hebben.
‘Ja, dat klopt, ze heeft hem altijd nodig als ze loopt.’
‘Slaapt ze er dan ook in?’
*stilte*
Die zag ik niet aankomen.
Met een glimlach kijk ik haar aan. Wat een vreemde vraag, denk ik.
‘Nee hoor, ze kan er ook uit, en dan slaapt ze net als jij in een bed.’
‘Oké,’, knikt het meisje. Ze is tevreden met mijn antwoord en gaat samen met de andere kinderen weer verder voetballen terwijl wij naar huis lopen.

 

Ondertussen echoot de vraag nog even door in mijn hoofd. ‘Slaapt ze er dan ook in?’ Waarom vroeg ze dat? Wat voor gedachtesprong maakte ze? Het duurt even maar dan valt er langzaam een muntje. Dat meisje neemt haar benen ook mee naar bed. Best logisch dan eigenlijk dat Lin haar benen ook mee naar bed neemt. Nouja, in de ogen van dat meisje dan. Met een glimlach til ik Lin uit haar extra benen en leg haar in bed. Net als elk ander kind. Gewoon met haar echte eigen benen en zónder haar extra benen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden