Word lid!
29 oktober 2015

Applaus!

IMG_0721web

Het is herfstvakantie en Ikar komt bij ons logeren. Het is druilerig weer en daarom gaan we naar de bioscoop. Maar zou Ikar het kunnen volgen? Zou hij de clou begrijpen?

Herfstvakantie, druilerig weer, donkere dagen. Net nu twee jongetjes bij ons logeren..... 

Daarom gaan we zwemmen, bandjes om en maar spetteren,wie kan het langst met z'n hoofd onder water?

 

Lekker eten, alles met een P: patat, pannenkoeken, pizza, poffertjes, puddinkje, paprika en ja hoor pepernoten.

Dat blijkt een toverwoord, want zo is er naar verluid al een Sintfilm in de stad:"De club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes".

 

Klinkt spannend genoeg om er met z'n vieren heen te gaan. We verheugen ons er mateloos op, want ik ben ook een echte Sinterklaas vierder. Al dan niet met (zwarte) Pieten.

 

Maar ik heb ook als bezorgde Oma een probleem: zou Ikar het kunnen volgen, zou hij het goed kunnen zien, gaat het niet te snel,

zou hij de clou begrijpen.....En dus kijk ik meer naar mijn eigen kleine man dan naar de Goed Heiligman.

 

De donkere zaal zit vol (groot)ouders met kinderen en krakende popcornbakjes. We horen de Sint liedjes en we zien Sint en ja hoor, Zwarte Pieten(!). Er gebeurt veel en het is echt spannend: al die gestolen schoentjes en kinderen op blote voeten.

 

En  Ikar vindt het prachtig! Hij zit op het puntje van zijn stoel en lacht zich een bult. Spastisch als hij is zwaait hij met zijn armen en handen. Opeens klapt hij van plezier in zijn handen, keihard. Om ons heen wordt gekeken, gegrinnikt en eigenlijk erger ik me al een beetje aan de omstanders. Totdat er op meer plaatsen geklapt gaat worden. Zodra Ikar klapt hoor je overal en nergens ook applaus: vrolijk en saamhorend!

 

Ik ben ontroerd. Dit joch kan mensen en dingen in beweging zetten. Hij uit zijn lol en heeft pret zoals alleen een kind kan hebben. En ik? Ik klap mee en schaam me dat ik zo bang was. Een kind met een beperking: hoe verrassend en overrompelend kan hij zijn. Applaus voor Ikar!

 

Sint rijdt vast zijn huisje niet voorbij!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden