Word lid!
10 mei 2012

Schisis + verwijd nierbekken = veel ziekenhuisbezoekjes

Marleen-Hartog-2015

Bijna twee maanden lang stonden er geen ziekenhuisafspraken in onze agenda. Ik had nog net geen ontwenningsverschijnselen. Hoewel ik de bezoekjes nooit erg vind, is het fijn dat het wat dit betreft een rustigere periode was. Stilte voor een nieuwe storm, want deze zomer staat Nando zijn tweede operatie op het programma. Begin juni hebben we een afspraak met het schisisteam in Tilburg en vervolgens wordt de operatie voor het sluiten van zijn zachte gehemelte ingepland.

 Ik heb iets met ziekenhuizen, zoals een ander iets met auto’s, Itali? of Britt Dekker heeft. Misschien komt dit door mijn overwegend positieve ervaringen met medische instellingen. Ik zie het ziekenhuis als een prettige plek waar men je naar beste kunnen probeert te helpen om je lichamelijke of psychische gesteldheid te verbeteren. Je zou dus bijna zeggen dat ik m’n lol niet op kan, want we komen regelmatig over de vloer bij beide ziekenhuizen die Tilburg rijk is. Bijna, want je eigen kindje in het ziekenhuis is toch een ander verhaal dan wanneer je zelf aan de beurt bent.

Verwijd nierbekken
Tijdens mijn zwangerschap werd er bij Nando, naast een schisis, een verwijd nierbekken geconstateerd. Deze afwijking komt geregeld voor bij baby’s en verdwijnt meestal naarmate de zwangerschap vordert of in de eerste levensjaren van het kind. Het eerste gebeurde bij Nando niet, dus verschijnen zijn niertjes tot op de dag van vandaag regelmatig op het scherm van een echoapparaat. Zo houden de artsen nauwkeurig in de gaten of de verwijding slinkt. Aansluitend volgt altijd een bezoek aan de kinderarts voor de uitslag. Ook heeft Nando een röntgenonderzoek achter de rug. Hierbij werd er contrastvloeistof in zijn blaasje gespoten om te kijken of er sprake is van reflux.

 

Goed nieuws
Gelukkig kregen we een paar weken geleden goed nieuws. De verwijding aan de rechterkant van zijn nierbekken is geslonken en valt nog maar drie millimeter buiten de norm. De verwijding aan de linkerkant is zelfs helemaal verdwenen. Dit houdt in dat we onze relatie met een van de ziekenhuizen gaan afbouwen. Over een half jaar is de volgende niercontrole pas. Heel fijn, want hoe leuk ik ziekenhuizen ook vind, m’n kind zie ik toch liever op een andere plek.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden