Word lid!
14 juni 2012

Schisis in overvloed

Marleen-Hartog-2015

Schreef ik in mijn vorige blog nog dat de sluiting van Nando’s gehemelte deze zomer plaats vindt, intussen is dat niet meer het geval. Een bezoek aan het schisisteam resulteerde erin dat we hiermee nog een half jaar wachten. In deze tijd kunnen z’n gehemeltedelen nog wat dichter naar elkaar toegroeien. Onze arts wil vervolgens zijn zachte gehemelte en het kleine stukje van het harde gehemelte wat open is, in één operatie sluiten. De ontwikkeling van het te behandelen gebied zorgt er soms voor dat er – zoals nu – afgeweken wordt van het protocol.

Geen zorgen
Lange tijd wilde ik dat deze ingreep zo snel mogelijk plaats zou vinden. Nando groeit en wordt zich steeds bewuster van de wereld om hem heen. De sluiting van zijn gehemelte is tevens een iets vervelendere operatie dan de lipsluiting. Dit omdat de wond in zijn mond zit en dit lastig kan zijn met voeding en dergerlijke. Maar omdat het met Nando zelf ontzettend goed gaat en wij zelf op het moment veel aan ons hoofd hebben, komt het eigenlijk goed uit dat de ingreep is uitgesteld. Hoeven we ons hier nog even niet mee bezig te houden.


BOSK-Werkgroep Schisis
Toch zorgen deze ontwikkelingen er niet voor dat dit me afleidt van het onderwerp schisis. Integendeel. Vorige week woonde ik mijn eerste vergadering van de BOSK-Werkgroep Schisis bij. De werkgroep zet zich op verschillende manieren in voor (ouders van) mensen met een schisis. Interessant en nuttig. Ik heb zin om hieraan mijn steentje bij te dragen.


Boek over schisis
Ook schrijf ik veel over dit onderwerp. Mijn manuscript vult zich met woorden en het zijn er bijna voldoende om door te gaan voor het boek dat ik voor ogen heb. Een boek over leven met een schisis. Ik kan niet wachten tot ik het in mijn handen heb. De droom van een zelfgeschreven boek op de plank wordt in ieder geval niet uitgesteld!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden