Word lid!
20 augustus 2013

Auto wassen

IMG_0721web

Voor Ikar zijn veel dingen die je met kleinkinderen onderneemt een brug te ver en dus ga je op zoek naar dingen die hij wel kan, aldus Oma wil. Dit vraagt soms om vindingrijkheid.

Dat Ikar een aparte plek in ons hart inneemt, spreekt voor zich. Veel dingen die je met kleinkinderen onderneemt, zijn voor hem een brug te ver. De dieren in de dierentuin ziet hij niet goed, een partijtje voetbal geeft valpartijen, naar de film flitst teveel. Jammer maar waar.

En dus ga je op zoek naar dingen die hij wel kan. Zo mag hij altijd de auto van het slot doen Het is een gewichtige taak: met een autosleutel in je hand naar buiten lopen, deze niet laten vallen, de auto zoeken en de deuren openen.

Oma, instappen maar! Ik heb jouw deur al opengemaakt.

Het vraagt soms vindingrijkheid om Ikar-dingen te verzinnen. Zou de auto wassen iets voor hem zijn? Het is te proberen. Dus met Opa in zijn blote bassie, gewapend met spons en een eigen emmer naar de auto. Vol overgave gaat hij aan het werk, poetsen, boenen en maar roepen hoe vies die kar wel is.....Het is maar goed dat hij zo goed kan schoonmaken. Dolle pret hebben ze, Opa en Ikar.

's Avonds aan tafel komt het auto wassen weer ter sprake. Deze jongen vertelt trots dat hij de héééle auto heeft gewassen. Opa kon er niets van. Die zag geen vuil. Vaak moest hij het overdoen.... Hoezo slechtziend? Zelfonderschatting lijkt in elk geval geen handicap te zijn, gelukkig maar. We laten het zo. Een trotse Ikar geeft een trotse Opa. "Die jongen, die kan tenminste goed mijn mooie groene Volvo wassen!" Mannen onder elkaar, nietwaar? Zo zit dat. En Oma ziet twee paar stralende ogen. En Oma kan weer met goed fatsoen in een schone auto meerijden. Hoe simpel kunnen dingen zijn...

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden