Word lid!
24 september 2015

Ben je gepensioneerd.... en krijg je ineens een college (van negen)

IMG_0721web

Kleine jongetjes worden groter en groter, ook jongetjes met een beperking. Zo wordt ons kleine mannetje al een hele knul van 9, goed uit de kluiten gewassen, met stoere kleren, bergschoenen (op maat), een jongensspalk en onderbroeken met een gulp. Ook zijn taal groeit mee en Oma staat soms versteld van de dingen die gezegd worden. Zo kan hij chillen en kan iets ale (zeg eel) zijn....Oma moet snel veel bijleren en aan wereldoriëntatie gaan doen.

Kleine jongetjes worden groter en groter, ook jongetjes met een beperking.

Zo wordt ons kleine mannetje al een hele knul van 9, goed uit de kluiten gewassen, met stoere kleren, bergschoenen (op maat), een jongensspalk en onderbroeken met een gulp. Ook zijn taal groeit mee en Oma staat soms versteld van de dingen die gezegd worden. Zo kan hij chillen en kan iets ale (zeg eel) zijn....Oma moet snel veel bijleren en aan wereldoriëntatie gaan doen.

 

Logeren bij Opa en Oma is gelukkig niet ale. Zijn komst werd door de telefoon al aangekondigd en hij had een verrassing voor me. Nee, hij zei niets maar ik zou het geweldig vinden. Eindelijk was hij er, met een blauw schriftje in zijn "goede" hand. Het was duidelijk dat daarin de verrassing zou staan.

 

En ja hoor. Nog maar net binnen promoveerde hij mij van Oma tot Collega. Collega Goochelaar, wel te verstaan. Meer collega's hadden hij en ik niet, dus we behoorden tot een select gezelschap. In het schriftje stonden met grote hanenpoten alle goocheltrucs die hij had verzonnen. Hij had ze allemaal uitgeprobeerd!

 

Mij werd nu - als collega - vergund een voorwoord te schrijven en twee eigen trucs toe te voegen. Wel op bladzijde 150 en 149, want er moet onderscheid zijn tussen mijn en zijn. U begrijpt: ik voelde me zeer vereerd. 

 

Vanaf nu was ik dus niet meer Oma, maar sprak hij me aan als Collega (zoals: collega, geef de hagelslag eens aan...) en stelde me ook aan anderen voor als VIP, namelijk zijn Collega.

 

Over de trucs moest ik nadenken. Gelukkig heb ik een boekje met goocheltrucs. Wel wat overjarig, maar dat ben ik per slot ook. Ik heb de trucs niet uitgeprobeerd want zo handig is deze Collega niet. Het voorwoord is wel geslaagd, maar stond helaas....op de verkeerde bladzijde.

 

Gelukkig trof mij geen schuld want zo zei hij: misschien heb ik het niet zo duidelijk uitgelegd.....Zo hoort het bij een goede Collega: je laat elkaar niet vallen. Binnenkort komt hij een weekend. Dan is het oefenen geblazen, want in 2016 gaat onze show van start! U kunt vanaf nu al boeken want het wordt beslist een geweldige middag vol grollen en net niet gelukte trucs. Maar lachen zullen we, mijn Collega en ik. Samen een gouden Duo.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden