Word lid!
30 oktober 2014

Ben jij je kind wel eens kwijtgeraakt?

profielfoto 2

Lin mag van het revalidatiecentrum voor een weekend de elektrische rolstoel lenen. Voor haar weer wat meer vrijheid en ruimte om te doen wat zij wil. En dat laatste heeft Karen geweten!

We mogen de elektrische rolstoel (elro) lenen van het revalidatiecentrum voor een weekend. Oh wat heb ik daar een zin in. Gewoon eens proberen hoe dat allemaal in zijn werk gaat en wat Lin allemaal al kan. En voor Lin weer wat meer vrijheid en ruimte om te doen wat zij wil. Nou, dat laatste heb ik geweten hoor.

 

Lift

Na de eendjes te hebben gevoerd en naar de supermarkt te zijn geweest, komen we weer bij de voordeur beneden aan. Lin rijdt zelf richting de lift. Zonder erbij na te denken druk ik op de knop om de lift te roepen en zeg tegen Lin dat ze alvast naar binnen mag rijden als de lift er is terwijl ik kijk of er post is. Met de handbewogen rolstoel ging dat altijd prima. Als ze meer dan tien centimeter vooruit was gekomen tijdens mijn twintig stappen heen en terug naar de brievenbus dan was ik al blij.

 

Naar binnen

Ik druk dus de knop in en na twee stappen hoor ik dat de lift meteen al open gaat. ‘Ga maar naar binnen hoor,’ zeg ik terwijl ik doorloop. Het blijft stil achter me. Dan hoor ik de liftdeur dichtgaan terwijl ik de post uit de brievenbus haal. Ik draai me om en zie dat Lin verdwenen is. Ze is blijkbaar toch de lift in gegaan, stiletjes en snel. Het kan niet anders dan dat ze geen enkele muur heeft geraakt bij het naar binnen rijden want anders had ik dat wel gehoord.

 

Weg

Snel loop ik richting de lift, verwachtende dat de deuren weer open zullen gaan als ik op de knop druk. Maar nee, het lichtje gaat branden maar verder gebeurt er niks. Ik leg mijn oor aan de deur en tot mijn verbazing en schrik hoor ik dat de lift op weg is naar boven. Uitgerekend nu roept een van de buren ook de lift op, denk ik. Ik luister ingespannen en hoor dat de lift helemaal naar boven gaat. Ik verwacht een van mijn buren iets te horen zeggen tegen Lin maar nog steeds is het erg stil. Té stil naar mijn smaak.

 

Angsten

Zou het dan toch een kinderlokker zijn? Die precies wist dat Lin nu alleen in de lift zou zitten. Moet ik nu de politie bellen? Of snel over de trappen door het gebouw gaan rennen. Onee, een slimme ontvoerder tilt Lin natuurlijk mee naar de lift aan de andere kant van het gebouw. Zal ik daar dan heen rennen? Ah joh, wat haal ik me voor gekke dingen in mijn hoofd. Het is gewoon een van de buren en die zal Lin weer veilig naar beneden brengen.

 

Big smile

Ik hoor de liftdeur boven weer dicht gaan en de lift zoeft rustig weer naar beneden. De deuren gaan open en ik doe een stap achteruit, verwachtende dat er een buurman uit zou stappen. Maar nee, helemaal niks. Nouja, niks… Lin, met de grootste lach op haar snoet die je je kan voorstellen!

 

‘Ik ging alleen met de lift mama! Naar vier! Ik ging alleen! Ik ging alleen! Ik ging alleen! Vier!’

 

Apetrots zit ze daar. Ze is helemaal zelf de lift in gereden, heeft zelf op het knopje gedrukt en ging naar boven. Gelukkig trouwens ook weer naar beneden. Wat een avontuur voor een kind dat zo weinig zelf kan. Ze had een plannetje in haar hoofd en heeft het helemaal zelf uitgevoerd! En voor het eerst in mijn leven mocht ik even ervaren hoe het is om je kind ‘kwijt’ te zijn. En eerlijk gezegd: ik vond het prachtig!

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over kwijtgeraakte en teruggevonden kinderen! Laat je verhaal achter in een bericht hieronder.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden