Word lid!
6 juli 2015

Bijdragen aan Steptember 2015!

Foto mij zwart wit

Dit jaar was het mijn beurt om mijn steentje bij te dragen voor Steptember. Steptember is een kant en klare activiteit die de betrokkenheid vergroot, de gezondheid en het welzijn doet toenemen, het moraal verhoogt en een positieve impact heeft op het leven van mensen met cerebrale parese. Omdat ik zelf leef met Cerebrale Parese vind ik het een zeer belangrijk, en goed doel!

"Hoe zit Steptember in elkaar?"

Steptember wordt gehouden in September, in teams van vier personen houden deelnemers dagelijks hun stappen bij door het dragen van een stappenteller en voeren hun resultaten in op de interactieve Steptember website. Elke dag voeren zij hun stappen in en zien hun team verder op een virtuele berg klimmen. Het doel van elk team is om in vier weken tijd de top van zeven bergen te bereiken.Je hoeft in Steptember niet alleen te lopen om een betere gezondheid te krijgen, deelnemers kunnen hardlopen, fietsen, zwemmen of zelfs boksen om hun dagelijkse hoeveelheid stappen bij elkaar te krijgen. Er zijn meer dan veertig activiteiten om uit te kiezen, inclusief activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een beperking.
Teams worden gedurende het evenement aangespoord om fondsen te werven, door gebruik te maken van een online fondsenwervingsmogelijkheid. Dit zal een groot verschil maken in het leven van mensen met cerebrale parese.


"Wat is mijn doel bij Steptember?"
Onlangs heb ik een uitgebreid interview gegeven voor in het BOSK Magazine "Jong en CP." hier is te lezen hoe ik mijn leven lijdt ondanks dat ik leef met deze beperking. Daarnaast heb ik mij ingezet voor het promotiefilmpje van Steptember. Dit was erg leuk om te doen. Joost Ooijman heeft een dagje een kijkje mogen nemen in mijn leven, en alles wat daar nog meer bij komt kijken. Natuurlijk wel met een filmcamera op afstand. Buiten dat de camera liep, was er ook tijd voor ontspanning. Dit moet op zo'n moment ook gewoon mogelijk zijn. Maar op de momenten dat de camera liep, zette ik mij volledig in voor Steptember.
Ik hoop een korte en duidelijke boodschap over gebracht te hebben uit eigen ervaring. Ik ben van mening dat onderzoek begeleiding en ondersteuning voor mensen met deze beperking zeer belangrijk is. Het was ontzettend leuk om mij hiervoor in te zetten. Steptember is een mooi en krachtig doel! Ik ben er niet om te klagen dat zit niet in in mijn aard, maar het leven met CP is topsport. Ik wens de deelnemers veel succes!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden