Word lid!
6 februari 2012

BOSK lid Jasper in tv-programma De Week van Filemon

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

Toen ik door BOSK werd benaderd om mee te werken aan een item voor het BNN programma “De week van Filemon” heb ik geen moment getwijfeld; natuurlijk wilde ik dit doen!

Aanleiding voor het item is dat uit recent onderzoek is gebleken dat 90% van de mensen die, tijdens een zwangerschap, na een 20-weken echo te horen krijgen dat het kind spina bifida heeft, besluiten tot abortus. Dit percentage ligt volgens Filemon en ook volgens mij veel te hoog. Zeker omdat ik weet dat Spina Bifida lang niet altijd hoeft te betekenen dat de kwaliteit van leven onvoldoende zal zijn. Er zijn genoeg mensen met Spina Bifida die, hetzij met aanpassingen, goed kunnen lopen en een goed leven hebben.

 

De opnames zijn gemaakt op een donderdagavond in de sportschool waar ik al ruim 2,5 jaar met veel plezier als fitness instructeur werk. Dit is The Fitnessclub in Leiderdorp. Ik ben blij dat zij hun medewerking hebben verleend voor deze opnames. De avond zelf was het in het

begin redelijk rustig op de sportschool. Dit was gunstig voor de opnames want we konden zo makkelijk gebruik maken van alle apparaten.

 

Geen zenuwen

Om ongeveer 17.40 uur arriveerde het team van BNN, welke bestond uit vier mensen. Waaronder natuurlijk presentator Filemon, een cameraman, een geluidsman en een regisseur. Om 18.00 uur zijn we begonnen met filmen en we zijn in totaal ruim anderhalf uur bezig geweest. Ik had vrij weinig last van zenuwen want ruim zes jaar geleden heb ik meegewerkt aan het programma “Je zal het maar hebben”, dus ik wist ongeveer wat mij te wachten stond. Bovendien vind ik  het gewoon leuk om zoiets te doen.

 

De sfeer tijdens de opnames was rustig en gemoedelijk. Filemon heeft allerlei vragen gesteld. Hij wist de vragen steeds zo te stellen dat je eigenlijk wel gewoon antwoord moest geven, ook al waren het vragen over een zeer persoonlijk onderwerp zoals bijvoorbeeld seksualiteit. Behalve een goede presentator en interviewer is Filemon een bijzonder rustig persoon en erg makkelijk in de omgang.

 

In the spotlights

Natuurlijk trekt een programma-opname als deze in een sportschool veel bekijks. Veel mensen kwamen achteraf even naar mij toe om te vragen hoe het is gegaan en wanneer de uitzending is. Als ik terugkijk op deze avond ben ik blij dat ik hieraan heb mogen meewerken. Ik hoop dat er op zijn minst een aantal mensen zijn die na het kijken van de uitzending anders over dit onderwerp gaan nadenken en wellicht, mochten ze ooit voor deze beslissing komen te staan, misschien een andere beslissing nemen dan ze in eerste instantie zouden doen.

 

De uitzending

De aflevering van “De week van Filemon” zal uitgezonden worden op dinsdag 28 februari vanaf 21.45 uur op Nederland 3. Ik wens iedereen alvast veel kijkplezier toe!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden