Word lid!
2 januari 2017

Campagne "Dit is CP."

Foto mij zwart wit

Afgelopen 12 december 2016 is de Campagne "Dit is CP." van start gegaan. 2 weken lang hebben mensen met die leven met deze lichamelijke aandoening zichzelf vastgelegd doormiddel van een videocamera. Ook ik heb hier aan meegewerkt. In deze dagen hebben zij gevlogd wat de meeste Youtubers doen tegenwoordig. Wij hadden als doel verschillende richtlijnen: "Dit is leuk."Dit is knokken." "Dit is winnen." "Dit is vanzelfsprekend." Het belangrijkste was om te laten zien en uit te leggen wat Cerebrale Parese (CP) is. Hoe ga je er mee om in het leven? Hier wil de BOSK graag wat meer bekendheid aan geven, en ik ben daar volledig mee eens!

"Hoe ging het in zijn werk? En waarom wilde ik hieraan meewerken?"

 

Er is mij gevraagd om 2 weken lang allerlei gebeurtenissen vast te leggen. Denk hierbij aan: "Opstaan, werken, avond, vrije tijd, en belangrijke afspraken. Of dingen die je graag doet, en die vanzelfsprekend zijn. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat als je Cerebrale Parese hebt dat je ook een normaal leven kunt leven ondanks deze lichamelijke beperkingen. CP is nog vaak onbekend in onze samenleving, ook vanwege de verschillende gradaties die je hebt bij deze beperking. Het ligt er ook aan hoe je er mee leeft. Als ik voor mijzelf spreek, zie ik mijn leven niet als een beperking. Ik ben Mienke, en ik verplaats mij in een rolstoel met een anders werkend lijf. Het is nou eenmaal zo, en dit zie ik ook als mijn kracht. Ik kan mensen inspireren, en laten zien dat het ook anders kan. Het campagne filmpje is hier te zien.


De andere filmpjes van deze rubriek zijn te bekijken op het Youtube-kanaal van de BOSK.

 

"Het ligt eraan hoe je ermee omgaat!" Doormiddel van mijn presentaties/lezingen over het leven met een beperking door mijn eigen levensverhaal te vertellen probeer ik mijzelf open te stellen met een humoristisch en open randje. Ook de blogs die ik schrijf voor BOSK probeer ik altijd positief te laten eindigen en een boodschap mee te geven!

 

Wat kun je doen? Ga naar ditiscp.nl of deel het filmpje via jou Sociale Media kanalen en zorg dat deze lichamelijke beperking meer bekendheid krijgt. Samen zetten we CP in Nederland op de kaart: #ditisCP!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden