Word lid!
7 augustus 2014

Dam tot Dam Mini-Loop

DSC00277

In ontwikkelingslanden sterven er kinderen met een schisis. Daarom doet Koen mee aan de Dam tot Dam Mini-loop. Dit een sponsorloop voorafgaand aan de echte Dam tot Dam loop op initiatief van BOSK en Dokters van de Wereld. Help Koen een mooi bedrag bij elkaar te krijgen!

Op 21 september zal Koen meedoen aan de Dam tot Dam Mini-loop. Dit is een sponsorloop voorafgaand aan de echte Dam tot Dam loop. Een initiatief van BOSK en Dokters van de Wereldom geld op te halen voor kinderen met een schisis in ontwikkelingslanden.

 

Hopen op een operatie

Het is nauwelijks voor te stellen maar in ontwikkelingslanden sterven er kinderen met een schisis. Eten en drinken is lastig met een schisis en de zorg is minimaal. Zodoende moet je als kind maar hopen op een operatie. Onvoorstelbaar maar tegelijk de realiteit.

 

Rennen

Zodoende was er geen seconde twijfel; Koen gaat rennen. En hard ook. Waarvoor weet hij niet precies. “Gewoon, omdat het zielig is”. Meer wil er niet echt beklijven. Het is typerend voor Koen: hij weet een hoop maar nog net niet alles. Hij zit qua bewustzijn tussen servet en tafellaken.

 

Tafellaken

Het stijgende bewustzijn merk je aan alles. Koen gaat naar groep 3, kan inmiddels lezen en kan dingen goed uitleggen. Daarnaast ontstaat er meer intrinsieke motivatie om dingen duidelijk te zeggen. Niet omdat de logopedist het vraagt maar omdat hij het zelf wil. Kijkend naar een foto van zijn broer zei Koen: “ik wil ook zo’n glimlach”.

 

Servet

Tegelijk is Koen zijn wereld nog heerlijk klein. “Ik scheer die schisis later wel weg”, zei hij laatst. Het zou ook niet gezond zijn als hij het initiatief van BOSK en Dokters van de Wereld wel volledig zou begrijpen. Koen is bezig met het hier en nu.

 

Glimlach

Het rennen is dus voor Koen en het vinden van donateurs aan mij. Ik ga mijn stinkende best doen, zodat we een leuke dag hebben én een mooi bedrag realiseren. Uiteindelijk gun ik namelijk alle kinderen een even mooie glimlach als die van Koen! Benieuwd naar onze resultaten? Bekijk dan hier onze tussenstand.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden