Word lid!
6 maart 2017

De datum is bekend

Screenshot_2015-05-02-17-26-14-1

Ik schrijf al enige tijd over mijn kaakoperatie op deze website en op mijn eigen site, www.miss-elisabeth.weebly.com. Afgelopen tijd zijn er veel dingen gebeurd rondom mijn kaakoperatie. Hier wil ik jullie vandaag graag meer over vertellen. Veel leesplezier!

Afdrukken maken

Schrijven levert positieve dingen op. Dat is iets wat ik echt heb geleerd door te bloggen.

Zo leverde het uiteindelijk ook de bekendmaking van de datum van mijn kaakoperatie op. 'Hoezo dan?', vraag je je misschien af. Nou, dat zal ik eens uitleggen!

 

Op 1 februari 2017 had ik precies vijf maanden mijn blokjesbeugel. Ik heb deze beugel ter voorbereiding op mijn kaakoperatie. Op deze dag zijn er afdrukken van mijn gebit gemaakt. Alle mensen die zelf een beugel hebben (gehad) zullen wel begrijpen waar ik het over heb, maar misschien is het voor anderen een nieuw begrip. Daarom zal ik even kort vertellen wat er gebeurt bij het maken van afdrukken van je gebit. Wanneer er afdrukken van je gebit worden gemaakt, moet je happen in een roze/paarse kleiachtige substantie. Dit wordt in een bitje gedaan dat door de assistente tegen je gehemelte aan wordt gedrukt. Zo komt er een goede afdruk van je gebit in de klei. Dit wordt zowel bij je onder-als bovenkaak gedaan. Uiteindelijk komen hier twee modellen uit van je gebit.

 

Er werden dus op 1 februari zulke afdrukken bij mij gemaakt. Dit werd gedaan om te kijken wat er allemaal nog moet gebeuren voor mijn kaakoperatie. De orthodontist deed dit, omdat ik hem een artikel dat ik geschreven heb over de kaakoperatie had opgestuurd. In dat artikel had ik het onder andere over het belang van de kaakoperatie voor mij. Het is misschien moeilijk voor te stellen hoeveel een operatie voor iemand kan betekenen, maar voor mij betekent het dus erg veel. Ik ben nu 16 jaar en ik wil graag door met het proces van operaties en beugels. Ik wil trots zijn op wie ik ben en op hoe ik eruit zie. Ik wil met een tevreden gevoel in de spiegel kunnen kijken. Ik wil na tien jaar te hebben 'gebeugeld' het resultaat zien. Dan kan je je misschien afvragen: is een operatie wel de juiste oplossing hiervoor? Is het niet 'gewoon' een knop die je moet omzetten? Zelf heb ik over deze kwestie ontzettend lang nagedacht. Uiteindelijk ben ik tot de clonclusie gekomen dat een combinatie van je aandacht richten op de positieve dingen en een kaakoperatie ondergaan het beste voor mij is. Ik denk dat deze twee dingen samen mij tot een zelfverzekerder persoon zullen maken. Ik besloot dus dat ik de kaakoperatie, die bij redelijk wat mensen met een schisis wordt uigevoerd, wilde krijgen. Ik wilde dat wel heel erg graag in de zomervakantie van 2017. Dan mis ik namelijk geen school in mijn examenjaar.

 

Begrip

Deze zaken heb ik allemaal uitgelegd in een artikel op mijn website en dat artikel heb ik dus opgestuurd naar de orthodontist. De daaropvolgende afspraak merkte ik aan hem dat hij begreep hoe belangrijk dit allemaal voor me is. Hij ondernam dan ook meteen actie en dat vond ik echt heel erg fijn. Ik ben echt super blij dat de heer Reinders, werkende bij Ortho Tilburg, mijn orthodontist is. Hij toont veel begrip. Zo zie je maar weer, schrijven zorgt voor veel postieve zaken!

 

Ik mag geopereerd worden!

De orthodontist vertelde me dat aan de hand van de modellen van mijn gebit er drie mogelijke conclusies uit zouden kunnen worden getrokken: 

-Er zou nog heel veel moeten gebeuren voordat de kaakoperatie zou kunnen plaatsvinden
-Er zouden nog een aantal zaken moeten gebeuren voordat de kaakoperatie zou kunnen plaatsvinden
-Er zou niks meer moeten gebeuren voordat de kaakoperatie zou kunnen plaatsvinden.

 

Om eerlijk te zijn zag ik het allemaal niet super positief in. Mijn tanden staan namelijk nog lang niet recht. Ik besefte echter niet dat dat niet van belang was voor de kaakoperatie, maar alleen de breedte van mijn kaak. Mijn moeder werd al veel eerder gebeld door de orthodontist dan verwacht, namelijk al de daaropvolgende vrijdag. Terwijl ik op school zat, kreeg ik een berichtje van mijn moeder binnen. Ze vertelde me dat mijn kaak breed genoeg is voor de kaakoperatie! Ik was zo onbeschrijflijk blij en zo verbaasd! Het enige wat ik op dat moment voelde was puur geluk! Ik kon tot mijn verbazing geopereerd worden! Mijn kaak is breed genoeg, joepie!

 

4 juli 2017

De daaropvolgende dagen hebben we veel contact gehad met de afdeling kaakchrirugie van het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. Uiteindelijk hebben we een afspraak kunnen plannen en de datum van de kaakoperatie zelfs al kunnen vaststellen! De kaakoperatie zal (onder voorbehoud) plaatsvinden op 4 juli 2017. Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik dan geopereerd zal worden. Het komt perfect uit! Yes!

 

Focus je op de goede dingen

Momenteel gaat het erg goed met me. Ik ben erg blij dat ik nu echt een plan en datum heb! Ik kijk uit naar de kaakoperatie. Ik heb namelijk bij een goede vriendin, Anne, gezien hoe mooi haar gezicht door deze operatie is geworden en hoop dat dat bij mij ook zo zal zijn. Ik vind het dus echt fijn dat ik geopereerd zal worden, maar ik weet dat het herstel zwaar zal zijn. Ik zal wekenlang vloeibaar moeten eten, me in het  begin heel slap en moe voelen en maandenlang nog een opgezwollen hoofd hebben. Dat hoort er echter bij. Ik moet ermee dealen. Ik kies hiervoor en ik kies dus ook voor een herstelperiode. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik weet zeker dat het me lukt hier goed mee om te gaan. Ik ga me namelijk focusssen op het goede: het resultaat. 

 

Happiness can be found even in the darkest of times if one only remembers to turn on the light

-Albus Dumbledore-

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn verhalen over de kaakoperatie? Houd dan de BOSK website en mijn Facebookpagina (Miss-Elisabeth) goed in de gaten!

 

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden