Word lid!
15 september 2014

De eerste week Steptember

Robmei2014 (2)

De eerste week zit er op. Het team was dit jaar snel klaar, twee mannen, twee vrouwen. Ik ben teamleider en weet even geen naam, dan maar wat eigenlijk het meest voor de hand ligt, ‘we gaan er voor!’. En we gaan er ook voor, we willen dit tot een goed eind brengen.

Eigenlijk verschilt dat niet zo heel veel van mijn eigen leven. Ik ga er voor, ik vind het nog steeds leuk. Ondanks alle moeilijkheden die er zijn. Kansen zien, waar anderen stoppen of zouden stoppen. Dat is deels een karaktertrek, gewoon meegekregen via de genen van mijn ouders maar ook doorzettingsvermogen. Dat zat er bij mij al vroeg in. Waardoor? Omdat mensen niet de kansen zien die jij wel ziet en pakt, omdat je moet, omdat je het leven de moeite waard vindt. Ik ben van 1963 en in de jaren 70 was het nog niet zo gewoon als nu dat je als gehandicapte door ging, dat je liet zien dat je wel een aantal dingen wilde maar ze minder kon door die handicap. Nu in het tweede decennium van de 21e eeuw is die lichamelijke beperking minder belangrijk geworden en gaan mensen er vanuit dat je iets maakt van het leven. De handicap van vroeger is de beperking van nu. Die beperking heb ik niet, die ervaart de ander, zo lijkt het wel. Er zijn nog steeds mensen in mijn omgeving, het worden er gelukkig steeds minder, die verbaasd kijken naar de dingen die ik doe. En ik, ik doe ze omdat ik ze leuk vind, omdat ik weet dat ik het kan. Dingen die ik niet kan laat ik ook niet zien, want ik doe ze niet of nauwelijks. Maar dat doet iedereen, toch?

 

Steptember is een maand lang laten zien wat je kan, en dat ook zo veel mogelijk wereldkundig laten zien. De waardering die mensen hebben is geweldig. De gedachte die achter dat stappen zit wordt minder gezien, geld ophalen voor onderzoek om er voor te zorgen dat er steeds beter begrepen wordt wat de handicap is en hoe we er mee moeten dealen. Hoe kinderen en volwassenen een kwalitatief goed leven kunnen blijven leven.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden