Word lid!
9 april 2013

De meeste dromen zijn bedrog, maar elke ochtend als ik wakker word, bestaat deze droom nog

profielfoto 2

De meeste dromen zijn bedrog…, maar deze niet! Lees in deze leuke blog van Karen hoe haar droom, een rolstoeltoegankelijk appartement voor haar dochter Elinde, in vervulling is gegaan.

‘Het kan zijn dat je geluk hebt, je weet maar nooit,’ zei de makelaar nog tegen ons. We waren bij de bezichtiging van een appartement. Een rolstoeltoegankelijk appartement. Want die twee trappen beginnen toch wel erg zwaar te worden als je in je eentje een kind, boodschappen en zestien kilo kinderwagen naar boven moet tillen.

 

Droom

Stiekem was ik het huis al helemaal aan het inrichten in mijn hoofd. ‘Hier past de kinderwagen én de loopkar en ook nog een kapstok en dan kunnen we nog steeds door de hal naar de woonkamer zonder te hoeven klimmen over alle spullen.’ Na de bezichtiging liepen we nog even door de buurt, een klein parkje om de hoek, een speelveld, twee kinderdagverblijven. De straat een stuk rustiger dan waar we nu wonen. Geen tuin, maar ach, die hebben we nu ook niet en groene vingers hebben we toch geen van drieën. Behalve als we met Lin gaan schilderen, maar dat telt niet.

 

Stop met dromen

Het klonk als een mooie droom, maar, zoals ik dacht te weten, mijn dromen zijn nooit voorspellend dus deze zal daar geen uitzondering op zijn. In ieder geval, ‘we staan zevende, en als niemand boven ons op de lijst hier wil wonen zijn ze allemaal gek,’ zeiden we tegen elkaar en we gingen maar snel terug naar huis, stoppen met dromen en gewoon wachten op een volgend huisje.

 

Drempelloos

En toen, na twee dagen, kreeg ik die e-mail: ‘gefeliciteerd, u bent eerste kandidaat,’ verder dan dat kon ik de e-mail niet lezen. Dit was niet te geloven! Flabbergasted belde ik mijn vriend op; weg met die trappen en op naar de luxe van een lift, een grote slaapkamer voor Lin. Na niet meer dan anderhalve maand hopen en dromen hadden we hem opeens, een huis zonder drempels.

 

Binnenkort gaan we dit nieuwe avontuur dus aan. Veel sneller dan gedacht gaan we verhuizen en een nieuw nestje voor onszelf creëren. Blijkbaar was mijn droom wel voorspellend en hebben we soms gewoon geluk, zoals de makelaar zei. Het enige dat door mijn hoofd blijft spoken: ’wat hebben die zes mensen boven ons op de lijst gezien wat wij niet hebben gezien? Lekkages, muizen, ratten, een groot gat midden in de woonkamervloer en zitten er eigenlijk wel deuren in het huis?’ We gaan het meemaken!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden