Word lid!
14 juli 2014

Doe jij ook mee met Steptember?

profielfoto 2

Karen doet dit jaar weer mee aan steptember. Vorige jaar stond ze als een malloot te rennen op dezelfde plaats om haar stappen maar te halen. Dit voelde voor haar totaal nutteloos en ze beleefde hier weinig plezier aan. Dit jaar gaat ze het totaal anders aanpakken.

Dat ik dit jaar weer mee zou doen met Steptember was voor mij al snel duidelijk. Ik vind het leuk en nuttig om te doen en het is goed voor me om wat meer te bewegen. Het enige waar ik tegenop zie is het weer ’s avonds voor de televisie gaan staan huppelen om maar aan mijn stappen te komen. Had ik al toegegeven dat ik dat elke avond heb staan doen vorig jaar? Als een malloot rennen op dezelfde plaats. Ik haalde mijn stappen wel maar het voelde ergens ook totaal nutteloos en veel plezier beleefde ik er ook niet aan. Ik heb dus besloten het dit jaar anders aan te pakken.

 

Sporten en spierpijn

Elke week ga ik een andere sport uitproberen. Waaronder yoga en stokvechten. Dat gaat vast heel veel spierpijn opleveren want dat heb ik altijd als ik iets nieuws doe. Dus als ik strompelend aankom bij de start van de Dam tot Dam wandeltocht op twintig september dan hoeft niemand daar een opmerking over te maken. Laat staan over hoe ik erbij loop als ik de finish van de wandeltocht weet te halen. En elke week zal ik dan ook een stukje schrijven over mijn ervaringen bij elke sport.

 

Anderen helpen

Daarnaast heb ik besloten dat ik tijdens het bewegen ook nog iets anders nuttigs kan doen. In Amsterdam heb je de facebookgroep Amsterdam deelt/geeft. Hier geven mensen spullen gratis weg aan andere mensen. Soms is het voor mensen lastig om de spullen op te halen omdat het bijvoorbeeld iets heel groots of te ver weg is. Nou hebben wij van de gemeente hier een mooie grote bakfiets gekregen voor het vervoer van Lin in haar rolstoel maar ‘toevallig’ passen daar ook heel veel spullen in. In de facebookgroep ga ik een oproep plaatsen waarin ik aanbied een zaterdag lang (bijna) overal heen te fietsen met de bakfiets. Zo haal ik die dag makkelijk mijn stappen en maak ik onderweg ook nog eens een paar mensen blij. Het is voor mij een experiment maar ik hou jullie op de hoogte.

 

En vooral ook elkaar helpen!

Ik hoop dat jullie dit jaar ook (weer) leuke initiatieven nemen om aan je stappen te komen of om geld op te halen. Laat vooral een berichtje daarover hieronder achter en wie weet kunnen we elkaar dan nog helpen tijdens Steptember!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden