Word lid!
21 juli 2014

Droom, volg die droom, maak die droom waar!

17191783_1281622481885303_7750355627058952286_o

Ellis is een echter doorzetter. Zelfs als de mensen om haar heen denken dat ze iets niet kan of tegen haar zeggen dat ze er maar beter mee kan stoppen gaat ze gewoon door. Want als je doorzet en droomt over dingen die je wilt bereiken gaat dat ook lukken!

Vaak hoor ik om me heen dingen zoals: ‘zou je dat wel doen?’ en ‘dat kun je niet’ of ‘ik zou er maar mee stoppen als ik jou was’. Ik ben echter het type mens dat gewoon doorgaat, want als je doorzet en droomt over dingen die je wil bereiken, kun je dat ook bereiken. Je kan alles bereiken wat je wilt, als je er maar in gelooft.

 

Toen ik zes jaar was, begon ik met paardrijden. Dit was op therapeutische basis om mijn spieren sterker te maken. Iemand die mij goed kent, weet dat ik een ongelofelijke dierengek ben, dus bleef het niet bij het wekelijkse rondje hobbelen op een manege voor gehandicapten. Ik ging over naar een 'normale' manege, waar ik net als 'normale' kinderen leerde rijden. Toen ik acht jaar reed, waarvan zeven jaar op de normale manege, kreeg ik een verzorgpaard. Als manegemeisje was dat enorm wennen, ik werd uitgeprobeerd, maar ik leerde veel beter rijden dan wat ik in die zeven jaar op de manege geleerd had. Dit paard heb ik drie jaar met ontzettend veel plezier verzorgd. Van rijden met bijzetteugels en hulp ging ik naar het rijden zonder iets en wat was ik trots! Dat wilde ik altijd al bereiken en dat is me ook gelukt!

 

Helaas kreeg ik veel meer last van mijn rug en moest ik door medische redenen stoppen met paardrijden. Het paardrijden beperk ik nu tot één keer per jaar genieten op het strand. Onze familie heeft een wielerhart. Het wielrennen zit in de familie, dus ben ik met begeleiding gaan wielrennen. Ik werd steeds beter, stiekem begon ik te dromen van een plek in het paralympisch team op termijn. Ik heb de gok genomen en ik ben in mei naar de paralympisch talentdag geweest. Goed gegokt! Ik had aanleg en de ambitie om op termijn in het team te komen.

 

Nu train ik veel op de racefiets, het is heerlijk om de weg op te gaan en even alles eruit te fietsen. Mijn racefiets is aangepast om mijn rug te ontlasten en voor mijn rechterkant. Het is een kwestie van veel trainen, beter worden, wedstrijden gaan rijden en geselecteerd worden voor het paralympisch team. Dat hoeft voor mij echt nog niet volgend jaar te worden. Op het gemakje aan, mijn gezondheid in de gaten houden en lekker trainen. Droom, volg die droom & maak hem waar!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden