Word lid!
18 juli 2018

Een héél goed eind

DSC00490

De zoektocht naar de juiste opleiding en bijbaan was niet altijd even makkelijk. Toch is het uiteindelijk gekomen tot een héél goed eind!

Zo'n acht jaar geleden behaalde ik mijn VMBO-TL diploma. Het was een drukke tijd waarin veel ging veranderen, maar de grootste stap zou toch zijn de stap van speciaal- naar regulier onderwijs. Deze stap had ik al eerder gemaakt, maar pakte helaas niet helemaal goed uit en ben ik weer teruggegaan naar het speciaal onderwijs. Vandaar we er nou alle tijd voor namen om ons extra goed voor te bereiden.

 

In de derde van de middelbare school begonnen we met het oriënteren op een vervolg opleiding. Zo bezochten we informatieavonden, plande ik meeloopdagen en hielden we gesprekken met de decaan van school. Sinds jongs af aan wilde ik graag met kinderen werken, bijvoorbeeld in de opvang of als klassenassistente.

 

Dus meeloop-dag één stond op de agenda: opleiding pedagogisch medewerker. Om 9 uur moest ik mij meldde op de school. Ik had voorafgaand een gesprek (á vijf minuten), daarna liep ik de rest van de dag mee met een klas. Tijdens de éérste les werd ik uit de klas gehaald, mijn moeder stond al weer op me te wachten. Wat bleek nu? De mevrouw met wie ik die ochtend een gesprek had, had (achter mijn rug om) gelijk mijn moeder gebeld met de mededeling dat ze me maar weer op moest komen halen omdat deze studie toch niets voor mij was! Best raar dat iemand dat in vijf minuten tijd kan beoordelen, maar oké, met enige teleurstelling eindigde hier mijn meeloop-dag!

 

Het vinden van de juiste vervolgopleiding is altijd een opgave geweest, net zoals het vinden van een bijbaantje. Tijdens mijn middelbare schooltijd wilde ik graag een bijbaantje. Ik vond dat normaal, want mijn zus had een bijbaantje, dus waarom ik niet? Ik had een krantenwijkje maar ik wilde een baantje zodat ik ook sociale contacten op kon doen. Ik heb heel wat gesolliciteerd naar een bijbaantje, maar het mocht allemaal niet baten. Zelfs niet toen mijn vader voorstelde aan een bedrijfsleider om mee te betalen aan mijn salaris. Uiteindelijk heb ik mijn krantenwijkje wel een paar jaar volgehouden!

 

Gelukkig heb ik nu een hele, hele, hele leuke baan waar ik wel de kans heb gekregen om mezelf te bewijzen! Daarnaast heb ik een MBO-4 studie afgerond. Als ik nu terugkijk, besef ik dat mijn huidige baan beter past binnen mijn mogelijkheden!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Lianne van der Stoep 18 jul 2018

Nou ben ik echt heel benieuwd naar wat voor werk je nu doet en wat die hele, hele, hele leuke baan is Rebecca!
Groetjes Lianne

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden