Word lid!
11 juli 2018

Een zomer zonder zorgen

17191783_1281622481885303_7750355627058952286_o

Het is weer zomer. Ik sta vaak voor lastige keuzes. Maar moet ik dan alles maar laten? Het leven is kort, dus moet je er optimaal van genieten! Val een keer, sta weer op, heb een keer spijt van wat je doet, maar bovenal LEEF! Doe wat je leuk vindt!

Voor mij is het altijd oppassen geblazen. De mooie zomerdagen en de lange avonden vormen voor mij een ultieme uitdaging: het bewaken van mijn eigen grenzen.

 

Wie vind het nou niet fijn om op mooie zomerdagen lekker op pad te gaan? Een wandeling maken, een terrasje pakken met vrienden of andere leuke dingen doen. Dat kan in de zomer, in de vakantie.

 

Voor mij is het vaak een behoorlijk gevecht met mezelf. Langer liggen, zitten of staan, het geeft altijd problemen, vaak in combinatie met dikke enkels. Ik krijg energie van het fijne weer en wil dan veel dingen doen, mits het niet té warm is natuurlijk. Een stukje fietsen langs mijn achtertuin: de Oosterschelde. Ik vind het heerlijk. Ook vind ik het fijn om een beetje te klussen in de tuin. In een vorig blog heb ik dat al eens beschreven. Het lastige is, dat er altijd een keerzijde is aan die leuke dingen: meer activiteit zorgt voor veel pijn en last van spasmes en tintelingen.

 

Als ik wil wandelen in de zomer, moet ik een beroep doen op mijn doorzettingsvermogen. Er bestaat nou eenmaal geen zomerversie van mijn spalken. Daarom is het met de zomerse temperaturen veelal zweten geblazen met mijn spalken, sokken en dichte sneakers onder mijn zomerse kleding. Dan ben ik weer een attractie voor de “gewone” medemens die me aanstaart. Ik ben het inmiddels gewend. Zonder spalken kan soms een optie zijn, maar ik kan zonder spalken niet ver lopen: ik heb dan weinig energie en veel pijn. Ik weet dat ik altijd in moet leveren als ik een klein stukje zonder spalken loop. Daar tegenover staan de blaren die kunnen verschijnen als ik mijn spalken wel draag met de warme temperaturen.

 

Er zijn ook zomerse dingen waarbij ik mijn spalken niet kan gebruiken. Waarom ik die dingen dan toch doe? Omdat ik maar één keer leef en wil genieten van dat leven. Ik houd van strandwandelingetjes met mijn hond, maar oneffen strand en spalken gaan niet samen. Dan neem ik de extra pijnen voor lief, de momenten zijn me meer waard. Kortom, je leeft dus doe de dingen die je leuk vind ookal zijn er zorgen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden