Word lid!
3 december 2011

Einde in zicht

IMG_0733

Nog 2 weken te gaan en dan is mijn stage van 10 maanden bij Lefier echt voorbij. Pff wat is die tijd snel gegaan. Maar ik kan echt zeggen dat het eigenlijk (één van) de meest leuke, leerzame, bijzondere en waardevolle periode van mijn studie en zelfs mijn leven is geweest.

Heb geleerd hoe het is om niet te studeren maar te ‘werken’. Heb geleerd om met vele soorten mensen te communiceren (huurders,collega’s) en bovenal geleerd en ervaren hoe het is om een collega te zijn en collega’s te hebben. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. Ik ben mezelf heel erg tegengekomen en heb mezelf nog beter leren kennen (en ook dat was soms confronterend. Ook heb ik geleerd wat het is om een collega te zijn en collega’s te hebben. Dat is iets heel anders dan klasgenoten onder elkaar of de verhouding docent-student.

 

Ik ga mijn stage echt missen als ik weer in de schoolbankjes zit en een onderzoek aan het doen ben. Het uitvoeren van een afstudeeronderzoek is samen met het volgen van keuzevakken de laatste te nemen ‘hobbel’ om een diploma te kunnen halen. Ik ben inmiddels begonnen met zoeken naar een afstudeeropdracht. In de laatste week van mijn stage heb ik een gesprek en waarschijnlijk heb ik binnenkort ook nog ergens anders praten om een afstudeeropdracht te bemachtigen. Spannende tijden dus.

 

De gedachten aan het verdwijnen van het SB-team in het UMCG spoken nog regelmatig door mijn hoofd. Hoe zal het straks allemaal gaan lopen? Aan de andere kant is nu ook al moeilijk om sommige afspraken op één dag te krijgen. Dus misschien wordt het juist straks wel makkelijker om dingen efficiënt te plannen. Wellicht kan ik dan afspraken die niet op één dag gepland kunnen worden wat beter verspreiden over het jaar. Zodat ik niet 5 keer per maand voor een half uurtje heen en weer moet kachelen naar het ziekenhuis. Ik denk dat ik toch maar het beste gewoon kan afwachten hoe het straks gaat worden.

 

Naast al die veranderingen op ziekenhuis en studiegebied heb ik nog steeds tijd en energie om leuke dingen te doen. Ik ben druk bezig met sinterklaasvoorbereidingen. Wij vieren het met de hele familie van mijn moeders kant. Dat zijn er in totaal dertien. Ondanks dat er niemand meer echt in de Goedheiligman gelooft is het nog steeds ontzettend leuk en gezellig. Echt heerlijk om iemand eens goed te plagen met een flauwe suprise (ik ga hier maar niet vertellen wie ik heb; stel je voor dat iemand van de familie deze blog leest…).

Verder ben ik hard aan het trainen voor mijn allereerste rolstoeldanswedstrijd. Op 10 december moeten ik en mijn danspartner in Dalfsen laten zien hoe goed we de engelse wals, quikstep en samba kunnen dansen. Ik heb er echt heel veel zin in en ben benieuwd hoe het zal gaan. In mijn volgende blog volgt een verslag hiervan.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden