Word lid!
24 maart 2016

Er leiden vele wegen naar Rome

IMG_0721web

Met elk kleinkind dat tien jaar wordt doen we iets bijzonders. Ikar wordt binnenkort tien jaar en wil graag naar Rome. Maar of het ook daadwerkelijk Rome wordt?

Kleine jongetjes worden groot...en zwaar en stoer! Mooi om te zien, maar soms bekruipt je ook het gevoel dat hij steeds meer achter blijft bij zijn leeftijdgenootjes. Zijn deukjes en beperkingen worden meer zichtbaar. De vertedering bij anderen wordt minder. Ach wat lief en bijzonder verwordt tot raar en vreemd. En dus een beetje ongemakkelijk. Soms merkt hij het zelf..... Dat hij anders is, niet kan wat anderen wel met gemak kunnen. Niet dat hij zielig is! Wel nee! Daar koop je niets voor. En zeker hij niet. Dus blijft het zoeken, proberen, ervaringen delen met anderen, de humor erin houden en zorgen dat er genoeg plezier en pret over blijft. En dat is er gelukkig ook in overvloed.

Bijna 10 jaar, een kroonjaar!


Met elk kleinkind dat 10 jaar wordt doen we iets bijzonders. (Nu kan het nog en straks gaan ze niet meer met Opa en Oma mee...). Dus gaan we met de een naar Londen, de ander gaat naar Disney Parijs en onze sportieveling leert samen met Opa en Oma zeilen. Mooie dagen en goede herinneringen voor allen.

Maar nu...wat is leuk voor Ikar, wat kan hij? Plannen worden gesmeed en weer verworpen. Zwemmen met dolfijnen, te duur; Legoland, speelt nooit met lego, voetbalwedstrijd, kan de bal niet volgen.....Deze jongen houdt van pizza, ijsjes, goochelen, zwemmen, verhalen, spelletjes en aandacht. Leuk, maar niet heel speciaal! Zou hij zelf iets weten?


En ja hoor! Door de telefoon meldt hij dat hij wel naar Rome wil vliegen! Rome?!

Hoe komt hij erbij? Nou, hij wil wel eens kijken hoe het er daar uitziet.... Op school heeft hij met geschiedenis over de Romeinen geleerd en die woonden in Rome, dus.... Ik zal eerlijk zeggen: we zitten ermee. Want we zien ons nog niet met hem naar het Colosseum of het Forum gaan... Of schatten we hem nu te laag in? Pizza eten en ijsje smullen: geen probleem in Rome. Verhalen: er is genoeg te vertellen, soms heel spannende verhalen, maar toch....

Als we hem spreken en onze twijfels ventileren zegt hij: "Het is ook maar een voorstel..." Ik wil ook wel naar Texel, of is dit te ver weg? Maar ik wil graag in elk geval vliegen!" Tja.....we weten het nog niet, maar het wordt vast een hele belevenis voor ons drieën. Want Opa en Oma houden ook van lekker eten en ijsjes.


En leiden er niet vele wegen naar Rome? We komen er wel, maar of het echt Rome wordt.....Dat is nog een verrassing!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Liaan Jansen 24 mrt 2016

Denk eens aan Stichting Hoogvliegers

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden