Word lid!
15 november 2013

Ervaring in Newcastle

xLaurens Rijpstra 0007

Voor de BOSK was Laurens afgelopen oktober naar Newcastle gegaan om deel te nemen aan een workshop op het jaarlijkse congres van de European Academy of Childhood Disability. Deze workshop ging over het belang van de aanwezigheid van een netwerk tussen behandelaars, onderzoekers en patiënten. Met welke insteek Laurens aan deze workshop deelnam lees je in zijn nieuwste blog!

Voor de BOSK was ik afgelopen oktober naar Newcastle gegaan om deel te nemen aan een workshop op het jaarlijkse congres van de European Academy of Childhood Disability. Deze workshop ging over het belang van de aanwezigheid van een netwerk tussen behandelaars, onderzoekers en patiënten. In BOSK magazine heb ik daar ook al iets over verteld. In deze blog wil ik daar iets dieper op ingaan. 

 

Mijn inbreng kwam voornamelijk vanuit mijn achtergrond. Ik was denk ik de enige op het congres die geen medische achtergrond had. Niet zo gek aangezien het een medisch congres was. Wat kan iemand met een afgeronde International Business and Languages studie inbrengen op een medisch congres? Buiten het feit dat ik als ervaringsdeskundige iets in te brengen heb.

 

Mijn input bestond uit twee delen die ik graag met jullie wil delen, in deze blog kan ik er door het limiet aan het aantal woorden maar één bespreken.

 

Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende culturen. Ik heb gewoond in Nicaragua, Spanje, Turkije en België. Daarnaast heb ik veel vakken gevolgd over culturen en de verschillen hiertussen.

 

Met deze insteek heb ik ook gekeken naar de drie groepen in het netwerk. In mijn optiek kan je deze vergelijken met drie verschillende culturen. En het feit dat deze alle drie hetzelfde willen, namelijk het verbeteren van de zorg is niet genoeg om dit tot een succes te brengen. Deze drie culturen hebben allen een eigen taal en gewoontes en manieren van denken. Artsen denken anders dan fysiotherapeuten en patiënten denken anders dan onderzoekers.

 

Dus met alleen de wil om de zorg te verbeteren komen we er niet. We moeten ons bewust zijn van de verschillen tussen deze groepen mensen en het feit dat ze allen een andere kijk hebben.

 

Het samenwerken en het integreren van verschillende culturen is moeilijk, dat zien we ook in het dagelijks leven. Ook in het geval van deze mini cultuurclash is het moeilijk. Hoe omzeil je die problemen? Het antwoord daarop is heel erg simpel: niet. De eerste stap is om er bewust van te worden en je ervoor open te stellen.

 

Werd deze visie opgepikt door de aanwezigen? Vooraf was ik hier vrij sceptisch over, we moesten onze workshop vroeg in de ochtend doen (07:45) en de avond ervoor was er nog een Gala Diner geweest. Tegen al onze verwachtingen in zaten er rond de 50 man in de zaal. Dit geeft ook wel aan dat het onderwerp (het belang van een netwerk) meer en meer leeft. Na afloop heb ik erg veel positieve reacties gekregen en werd het gezien als een echte eye-opener.

 

Ik zou nog 6 blogs vol kunnen schrijven over mijn bevindingen en ervaringen die ik opgedaan heb in Newcastle. Dus wie weet volgt er later nog meer.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden