Word lid!
6 juni 2018

Evenwicht op de ski's

DSC00490

skiën kost mij veel energie en zorgt voor extra veel spanning in mijn lichaam. Maar het is zo leuk dat dit het me allemaal waard is!

''Ga jij skiën? Kan jij dat?'' met verbaasde ogen keek de vrouw mij aan. Ja, nou ja ik zeg niet dat ik het perfect kan, maar ik kom tóch elke keer weer (als een ski-schansspringer, volgens mijn zus) naar beneden geskiëd. 

 

Ook dit jaar hadden we een skitripje in Winterberg op de agenda staan. Na het inchecken in ons huisje, was het tijd om onze skikleding aan te trekken en richting de skiverhuur te gaan. Ski's, ski-schoenen, ski-stokken, helmen.. CHECK..! Het was tijd voor de eerste afdaling! Gespannen, maar vol enthousiasme begon ik weer aan dit avontuur!

 

De eerste skilift naar boven.. Die liften blijf ik toch elke keer een dingetje vinden.. ski's goed zetten, snel (niet dat ik ooit snel kan zijn, maar toch) uitstappen, op je medepassagiers letten zodat de ski's, skistokken en snowboarden niet in en op elkaar terecht komen! Bij het uitstappen geeft mijn zus mij een zetje zodat ik met enige vaart uit de lift kan skiën.. I did it! Maar oeps.. mijn zus is uit de skilift gepleurd..(wie heeft er hier nou beter evenwicht?).


De volgende dag breekt aan. Vol goede moed beginnen we aan de dag! Ik merk aan mijn lichaam dat de vermoeidheid toeslaat, maar dat toegeven? NO WAY! Het gaat goed vandaag, mijn zus snowboard voorop en we spreken af dat we elkaar beneden wel weer zullen zien. Ik ben halverwege de berg en ga onderuit! Normaal helpt mijn zus me mee overeind, maar aangezien ze al verder is moet ik het dus zelf doen. Ik doe 100 pogingen tot opstaan (op de manier hoe mijn zus me het heeft geleerd, hoe de proff's overeind komen zeg maar), maar het lukt niet. Ik besluit het op mijn eigen manier te doen en sta weer overeind. Ik ski verder en zie dat mijn zus deze valpartij + de tijd van het opstaan heeft gefilmd… én nee, jullie krijgen dit filmpje (van geloof ik zo'n 45 minuten, oke misschien overdreven, zo langzaam ben ik ook weer niet hoor!) niet te zien, dat zou puur leedvermaak zijn.

 

Aan het eind van deze dagen zijn we gesloopt. We besluiten nog één drankje te doen voordat we beginnen aan de terugreis. Ik heb extra, extra, extra veel trillingen in mijn lichaam... maar skiën is zo leuk, dat het me allemaal waard is!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden