Word lid!
30 augustus 2017

Festival Lowlands

Foto mij zwart wit

Dit keer staat mijn blog in het teken van het festival Lowlands in Biddinghuizen. Dit was voor mij de eerste keer. Van 18 tot 21 augustus 2017.

Elk jaar gaan in augustus zo’n 55.000 mensen naar  A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend festival boordevol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Lowlands biedt maar liefst twaalf podia voor 250+ acts en optredens. Je kunt je tent opslaan op één van de zeven campings. Natuurlijk is er ook plek voor je camper, caravan of vouwwagen. Ik was met de Handicamper. Dit is een aangepaste camper. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig die je nodig hebt als je rolstoel gebonden bent. Ik heb genoten van de muziek, de sfeer op de camping en de sfeer van Lowlands zelf.

 

Degene die mijn blogs vaker leest weet dat ik toegankelijkheid erg belangrijk vind. Dit komt omdat ik mijzelf verplaats in een elektrische rolstoel. De toegankelijkheid was prima. Er liggen platen op de camping, en op het festival zelf is het verhard en gras, maar dit is prima te doen met een rolstoel. Ik heb mij prima vermaakt.

 

Helaas heeft het weer niet altijd goed meegewerkt er waren ook een aantal forse regenbuien. Schuilen is niet altijd mogelijk als de tent vol is, of je bent net niet in de buurt bij de tent. Hierdoor had mijn Lowlands ervaring ook een andere kant. Want mijn rolstoel is ermee opgehouden op de zondag. Er zat water in mijn joystick en bij de rem. Ter plaatse heb ik geprobeerd dit op te lossen, helaas kreeg ik het niet opgelost. Toen heb ik vervolgens de leverancier bereikt waarvan ik uit de Gemeente contact mee moet nemen als er iets met mijn rolstoel is. De firma Kersten. Via het keuzemenu heb ik het spoednummer gebeld. Hierop werd niet opgenomen, en was ik genoodzaakt om de voicemail in te spreken, pas na een half uur werd ik teruggebeld. De monteur gaf telefonisch uitleg wat te kunnen doen. Dit had ik wegens mijn ervaring al geprobeerd, maar helaas was hiermee het probleem nog niet opgelost. De meneer aan de telefoon begon vrij snel al met de mededeling: “Wij komen niet naar Biddinghuizen. “Waarop ik reageerde: Maar ik kan geen kant op, mijn rolstoel doet helemaal niets meer?” Meneer reageerde: “Ja, maar wij komen toch niet naar Biddinghuizen.” Waarop ik terug reageerde: “Kan er dan niemand anders komen die in de buurt zit?” Meneer reageerde: “Nee, ik weet niet hoe het allemaal werkt. Ik kan u alleen zeggen dat u morgen (maandag) contact op kunt nemen met de werkplaats, dan kunnen we bij u thuis het probleem oplossen. Waarop ik reageerde: “Oké, dan zoek ik zelf wel een oplossing.” Waarop meneer reageerde: “U kunt morgen bellen zodat wij langs komen.” Waarop ik eigenlijk zei: Oké dag….

 

Ik was uit het veldslagen, aanwezig op een festival en mijn grote vriend is stuk. Natuurlijk had ik allang in de tussentijd contact opgenomen met mijn vader. En hij zei als je er niet uitkomt met de monteur dan kijk ik wel voor een oplossing. Toen heeft mijn vader later die dag mijn duw-rolstoel gebracht. Waardoor ik toch verder kon met het festival. Natuurlijk is dit heel erg fijn, alleen ben ik mijn zelfstandigheid in mijn mobiliteit in 1 klap kwijt. Gelukkig waren er genoeg mensen die mij wilde en konden duwen. Maar toch leuk is anders. Ik snap volkomen dat als ik in het buitenland zou zitten dat er geen monteur kan komen, maar ik zit verdorie gewoon in Nederland. Mijn ouders zouden nou eens niet thuis geweest moeten zijn, en mijn kennissenkring ook niet, dan had ik de hele dag in de camper moeten blijven zitten… Ik ben een mens, ik ben geen nummer!!! Al met al heb ik het erg leuk gehad. En het was waanzinnig om het mee te maken… De dag daarna is mijn rolstoel weer gerepareerd! 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden