Word lid!
27 oktober 2011

Flashback

Tess

Bij een bezoek aan het revalidatiecentrum in Delft waar Tess de eerste twaalf jaar onder behandeling was, ziet ze bij toeval een oude kindertekening van zichzelf terug. Door de tekening komen oude herinneringen naar boven en besluit ze spontaan een bezoekje te brengen aan de mytylschool Delft waar ze in die jaren op school zat.

Na een tijdje onder behandeling te zijn geweest bij de revalidatieartsen in Den Haag en Rotterdam, maakte ik van de week een afspraak in het revalidatiecentrum van Delft. Het revalidatiecentrum waar ik de eerste twaalf jaar van m’n leven heel wat uurtjes heb doorgebracht. Omdat ik er toch moest zijn voor een  andere afspraak en mijn bus voorlopig nog niet vertrok, besloot ik even ‘live’ bij de secretaresse langs te gaan. Er kwam een dik dossier uit de kast en er viel iets uit. Het was een tekening gemaakt door mij in mijn jonge jaren. Het liet een zelfportret met een badmintonracket in mijn handen zien (tenminste dat dacht ik  want zo geweldig kon en kan ik niet tekenen).

 

Basisschool

Ik keek ernaar en moest lachen. De secretaresse had alle tijd en samen bekeken we wat tekeningen. Dit duurde zo lang, waardoor ik de bus die eindelijk naar het dorp ging miste. Alle tijd om na te denken dus. Wat ben ik eigenlijk veranderd, maar toch ook niet. Ik zit nog steeds op badminton en mijn tekeningen en handschrift zijn nog steeds niet te ontcijferen. Omdat ik toch moest wachten besloot ik even naar de mytylschool te gaan die aan het revalidatiecentrum vast zit. De mytylschool Delft is de school waar ik groep zeven en acht heb gedaan. Al snel kwam ik de conciërge tegen. Hij kende mij nog en begon hele verhalen te vertellen. En toen ik even verder liep kwam ik mijn favoriete leerkracht tegen. Wij kletsten samen wat en ik kreeg een waslijst mee van mensen die ik de groeten moest doen.

 

Eerste zoen

Aanstaande zaterdag ga ik aan dat verzoek voldoen. Dan gaan we met een hele groep van deze klas uit eten. We spreken eens per half jaar af. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, de een studeert aan de universiteit, de ander is de blije noot bij de kinderdagopvang. De volgende start een  eigen bedrijf en weer een  ander speelt een prachtig instrument en gaat daar Europa mee rond. Terug in de bus, die ik dan eindelijk heb gehaald, dacht ik na over de te gekke tijd die we daar hebben gehad. Het was daar altijd lang leve de lol. We hadden ’s ochtends (als het uitkwam) les en gingen ’s middags meestal iets leuks doen. En wat ga je dan doen?…… Dan maak je buiten een kerstboom van de tampons van de juf, maak je een bloedbad van ketchup, speel je verstoppertje in het levensgrote revalidatiecentrum en deel je je eerste zoen uit achter de containers, de plek waar je absoluut niet mocht komen. Kon ik nog maar even terug………

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden