Word lid!
23 juni 2016

Geen zorgen: geloof in sprookjes!

IMG_0721web

Als Oma kun je soms wakker liggen als je aan de toekomst van je kleinkinderen denkt. Ik lig hier ook wel eens wakker van, maar volgens Ikar hoef ik me geen zorgen te maken!

Als Oma kun je soms wakker liggen als je aan de toekomst van kleinkinderen denkt. Als je de TV aanzet, slaat de angst je om het hart: zoveel geweld, verraderlijk terrorisme, klimaatverandering (wordt het ooit weer droog?!), steeds meer en sneller moeten presteren....Soms voel ik me net een oude Oma die - net als mijn Oma vroeger - niet meer helemaal van deze tijd is. 


Ondanks alle energie die ik steek in internetten, twitter en facebook blijf ik een beetje ouderwets. Ik weet best dat vroeger niet beter is, maar ik kende vroeger beter.


En dan die zorgen. Zullen ze het kunnen redden? Zijn ze weerbaar genoeg? Hebben ze vertrouwen in zichzelf? Zomaar wat gedachtenspinsels.

En zeker Ikar, een kind met een beperking. Nu, met alle bezuinigingen in deze prestatiemaatschappij. Ik heb er vaak een zwaar hoofd in. 


Zo niet Ikar zelf. Die zou het liefst - zo vertrouwde hij mij toe - later in de gevangenis komen. Oma schrikt zich natuurlijk een rotje. Wat krijgen we nu? Dit jong op een slecht pad!?


"Ja," zegt hij met een brede lach, "elke dag ontbijt op bed!"  Verwennen, hè!?  Maar....werp ik tegen, dan zit je opgesloten. Kun je nooit op bezoek komen, heb je geen geld om iets te kopen, kun je niet op vakantie…..


Je kunt beter naar een hotel gaan, maar dan moet je eerst geld verdienen.

Je moet dan wat worden, maar ja, wat wil je worden? Ik hoop toch dat je geen gevangenisboef wordt!


Het antwoord komt al snel:"Ik wil VADER worden, tenminste als mijn vrouw dat ook wil. Anders moet ik scheiden…..”.


Waar zo'n kind al niet mee bezig is. En waar Oma al niet mee bezig is...want zal Ikar ooit vader worden? Of is dit een brug te ver? 


Trouwen en kindertjes kost geld, komt Oma weer met haar volwassen kletspraat.

Maar Ikar is voor geen gat te vangen: "Oma, maak je geen zorgen, ik word slapend rijk! Hoef je niets voor te doen en slapen kan ik heel goed!”.


En nu.. als ik wakker lig met al mijn zorgen, denk ik aan Ikar die lekker slaapt en zo ook nog eens rijk hoopt te worden! Hopelijk denkt hij dan ook nog eens aan die oude zorgelijke Oma die niet kan slapen en even arm blijft als altijd (en ook nog niet uitgeslapen is!).

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden