Word lid!
12 mei 2015

Gehandicapt voor een dag

10300205_1602515016638069_777609127509369242_n

Aangenaam, ik ben Dirk van Soest en ben 25 jaar oud. Vanaf vandaag hoop ik maandelijks hier een blog te plaatsen over mijn voorvallen, avonturen, ziekenhuisbezoeken en al wat dies meer zij. Mijn handicapt heeft geen naam. Om het even heel simpel te omschrijven: problemen met lopen sinds 13-jarige leeftijd. Door de jaren slechter en slechter gaan lopen. Dit is opgevangen met eerst steunzolen en daarna volledig orthopedisch schoeisel. Op 18-jarige leeftijd besloten voor operaties. De kans van slagen was 50/50. Ik heb min of meer verkeerd gegokt. 8 operaties later, 4 schroeven, 2 jaar in een rolstoel rolstoel, 4 jaar in bed, ben ik weer langzaam aan het opkrabbelen.

Een paar dagen geleden kreeg ik een nieuwsbericht onder ogen met de titel: ‘Gehandicapt voor een dag in nieuw tv-programma ‘Er kan zoveel meer’.  Een aantal ‘Bekende Nederlanders’ (woohoo) nemen hier aan deel. Ene Anita Witzier (?), Roy en Rian Donders (??) en Rene Schuurmans (wie?). Nu zeggen deze namen mij niets, maar dat kan aan mij liggen.

 

‘In elke aflevering wordt de BN’er gekoppeld aan een deelnemer van de Zonnebloem en krijgt hij of zij een vergelijkbare beperking.’

 

Aha.

 

Vereniging De Zonnebloem is erg blij met de serie. Directeur Noud van Rooij: “We streven ernaar dat iedereen met een beperking zonder extra zorg kan deelnemen aan de maatschappij. Wat wij meekrijgen van de bekende Nederlanders die een dagje in de rolstoel doorbrengen, is dat we nog de nodige uitdagingen hebben in Nederland op het gebied van toegankelijkheid.”

 

Een nobel initiatief! Enkel had ik liever ene Edith Schippers in die rolstoel gezien. Niet voor één dag, begrijp me goed. Dan gelijk voor drie maanden, minimaal. In de rolstoel de Tweede Kamer in, op werkbezoek in de rolstoel en het torentje in met een rolstoel. Jette Klijnsma van Sociale zaken gun ik ook zoiets om mee te maken. Wacht, die heeft al een rolstoel… hm, merkwaardig gezien haar beleid.

 

Goed, dit gaat weer zorgen voor wat plat vermaak. Fijn. Misschien is er nog wat aandacht voor de gehandicapte, misschien is er wat aandacht voor stichting De Zonnebloem en de rest zal voor de BN’er zijn. Het initiatief is goed, daar niet van. Enkel vraag ik mij af waarom men hier ‘BN’ers’ voor moet inzetten. Als men nu wilt dat het impact maakt laat dan Mark Rutte voor de camera worstelen met twee benen in het gips en in een rolstoel. Kijken of hij dan nog zo hard lacht.

 

In ieder geval start het 10 mei. Ik zit met popcorn voor de buis. Dan gaan we eens kijken of er Kamervragen van komen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden