Word lid!
23 maart 2015

Gelijk hebben werkt niet altijd mee….

Profielfoto gastblogger

Corina dacht alles goed geregeld te hebben wat betreft het nieuwe PGB. Tot ze een telefoontje kreeg van hun ZZP-zorgverlener.

Nu wist ik het!!

 

ZZP via de ZVW en de informele zorg via SVB. Ja, ook de begeleiding die via het potje WMO komt.

Een zucht van verlichting en ik kan weer even achteroverleunen. Ik snap hoe het werkt, en de uitvoerders en informatie (af en toe) deskundigen weten wat te doen. Alle papierhandel is afgewerkt en we kunnen onze energie op iets anders richten.

Met een half oog volgde ik de declaratie van de zorgverzekeraar die de rekening van onze ZZP-er onder de hoede had. Het bedrag klopte,  gelukkig. Tot ik een telefoontje kreeg van mijn zorgverlener waarom er nog geen loon binnen was. Ik snapte er niets van, alles klopte. Ik verdiepte me weer in papierwerk en kwam erachter dat in kleine letters in de toelichting van de declaratie van de zorgverzekeraar stond dat ik alles via de SVB wilde laten lopen!

 

Dat had ik gezegd over ándere zorgverleners, waarvan in de eerste maand een bruto bedrag was betaald en niet de loonberekening door de SVB was gedaan. Dat is lastig als je als informele zorger bruto en netto uit elkaar moet halen en bewaren. 

Voor ZZP-er ligt dit anders, die doet zijn of haar eigen loonadministratie meestal bij een boekhoudkundig bureau

Déze rekening is duidelijk een zzp rekening die niet onder de SVB kan worden verwerkt!

Het was even stil aan de andere kant van de telefoonlijn van de zorgverzekeraar. Er werd navraag gedaan. Ja mevrouw het klopt. Dit is een vergissing. En nu?? Een zorgverlener zonder salaris?? Maandag kijken we ernaar mevrouw.

Een excuus had prettig geklonken, maar ik was allang blij dat ik het goed had en niet weer alle papierhandel moest opsturen. Dat had ik al 13 keer gedaan.

 

De dames en heren van de SVB, WMO, ZVW, CIZ, zorgkantoor hebben lange hectische dagen gemaakt, en nog. Ik begon mijn vraag in het woud van onduidelijkheden altijd met een klein begrip voor hun drukke telefoon dagen met iedereen die over hen heenviel. Soms werd het er net een prettiger gesprek van.

 

Zorg blijft zorg hebben. 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden