Word lid!
9 mei 2013

Help jij mee grenzen breken?

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

Vrijwilligerswerk doen in Afrika als je een handicap hebt. Het kan! Lees in deze blog waar ik naar toe ga, met wie en wat ik ga doen.

Normaal gaan mijn blogs over onderwerpen die ik recent heb meegemaakt of mijn plannen voor mijn eigen bedrijf.  Deze keer gaat mijn blog maar over één onderwerp: de reis die ik binnenkort, samen een een groep enthousiaste mensen, ga maken naar Oeganda! We gaan daar vrijwilligerswerk doen. De reis wordt georganiseerd door Stichting Commundo.

 

Eerdere ervaringenOeganda ligt in oost Afrika. Ik ben er twee keer eerder geweest, in 2009 en in 2010. Beide keren om vrijwilligerswerk te doen. De eerste keer heb ik gewerkt op een project genaamd BEHOD. Dit staat voor Beam of Hope for the Disadvantage. De tweede keer heb ik gewerkt bij KSPH, de school waar ik nu weer naar toe ga. Voor een Afrikaans land is Oeganda een stabiel land. Natuurlijk zijn er wel eens incidenten (toen ik er in 2010 zat zijn er in de hoofdstad, Kampala, twee bommen ontploft), maar dat weerhoud mij er niet van om terug te gaan. Wat een geweldig land is dit!

 

Het projectHet Project heet Breaking Boundaries Revisited en vindt plaats bij Kampala School for Physically Handicapped (KSPH). KSPH biedt kansen aan lichamelijk (en enkele verstandelijke) gehandicapte kinderen en jongeren in Kampala. De school geeft basisonderwijs aan meer dan 100 leerlingen. Daarnaast biedt zij activiteiten aan zoals sport, muziek, dans en drama. Ca. 60% van de kinderen heeft cerebrale parese. De leeftijd varieert van 6 tot 21 jaar voor de basis opleiding en tot 25 jaar voor de vakschool (technische sectie).

 

Subsidie niet genoegDe reis wordt gesubsidieerd door European Voluntary Service. Helaas is deze subsidie niet genoeg om alle kosten te dekken. Er is aan alle deelnemers van deze reis gevraagd een bedrag van €625,- op te halen als vrijwillige bijdrage. Ik wil iedereen die dit leest, en een klein bedrag kan missen, dan ook eenmalig vragen een bedrag over te maken op rekeningnummer 707694620 t.n.v. J.P. van der Doeste Oegstgeest ov.v. Oegandareis 2013. Mocht ik meer dan €625,- ophalen dan doneer ik de rest aan KSPH. Ze hebben in 2011 van het extra gedoneerde geld een schoolbus kunnen kopen!

 

Ik hoop dat ik mag rekenen op jullie steun, alvast super bedankt!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden